NK Duathlon

Zonnige editie van NK Duathlon in Almere

De Gooimeerdijk ligt er zonnig bij in Almere-Haven. Op 16 april is dit het parcours van het NK Duathlon en de deelnemers treffen het qua weer. Vanuit provincie Flevoland hebben verschillende sportevenementen en -aanbieders steun gekregen uit het pakket Corona & Sport. Gedeputeerde Sport Harold Hofstra bezoekt een aantal van de gelukkigen. Het NK Duathlon is één van deze sportevenementen.  

Aan de start van het NK Duathlon verschijnt eerst de elitegroep en daarna is het de beurt aan de recreanten. In beide categorieën wordt een mannen- en een vrouwenklassement opgemaakt. De eerste groep staat gespannen aan de start om de Gooimeerdijk op te gaan en gedeputeerde Hofstra mag het startschot geven. Atleet Daan  de Groot wint nipt met 1.49.50 uur. Zijn opvolger Bram Smit finisht 20 seconden later. 

De fietsliefhebber kan zijn hart ophalen bij zo’n evenement. Naast dat het er flink fanatiek eraan toe gaat, komen de mooiste fietsen aan je blikveld voorbij. Gedeputeerde Hofstra reflecteert: “Ontzettend fijn om te zien dat na twee coronajaren evenementen als dit NK Duathlon weer kunnen doorgaan. Als provincie hebben we de sportsector van harte ondersteund om met dit soort evenementen Flevoland nog meer op de kaart te zetten.”

Al met al een geslaagde dag voor organisatie Start 2 Finish met een tevreden Visser: “Dit is Flevoland op z’n mooist. Top weer, lekker buiten sporten, wat wil je nog meer?”