Nieuws

Zo Sport Flevoland 2020

In het jaarlijkse rapport ‘Zo Sport Nederland’ van NOC*NSF worden de laatste trends en ontwikkelingen met betrekking tot de sportdeelname in Nederland weergegeven. Vanwege de ontwikkelingen van COVID-19 is er een hoop veranderd.

Het onderzoeksrapport laat zien dat 61% van de Flevolanders in 2020 minstens 1x per week gesport en/of bewogen hebben. Dat is een daling van 4% t.o.v. 2019, waarin 65% van de Flevolanders minstens 1x per week sportte en/of bewoog. Daarmee bevindt Flevoland zich in 2020 in de middenmoot qua sportdeelname. Het aantal Flevolanders dat lid is van een sportaanbieder (20%) is gelijk gebleven. Ondanks de coronapandemie is er in 2020 geen daling geweest in het aantal leden. De meest beoefende sporten in 2020 waren wandelen, fitness, hardlopen, fietsen en zwemmen. Dit is onveranderd gebleven ten opzichte van 2019.

Peiling Flevoland
Uit een peiling die in november onder Flevolanders is gehouden over sportgedrag en de openbare ruimte, bleek dat 23% van de Flevolanders minder is gaan sporten en/of bewegen in 2020. Echter maakten Flevolanders wel meer gebruik van de openbare ruimte. Uit deze peiling bleek ook dat 74% van de Flevolanders gebruik maakte van de openbare ruimte om te sporten en/of te bewegen.

Lees hier verder voor de volledige rapportage Zo Sport Nederland. Wil je de peiling van november bekijken? Klik dan hier?

Zo Sport Flevoland 2020