Nieuws

Zo sport Flevoland

In het rapport ‘zo sport Nederland’, ontwikkeld door het NOC*NSF, vind je de laatste trends en ontwikkelingen met betrekking tot de sportdeelname in Nederland.  

Het onderzoeksrapport laat zien dat in 2019 65% van alle Flevolanders in ieder geval vier keer per maand sportte. Dat is een groei van 4% ten opzichte van 2018 en een groei van 9% in vergelijking met 2013. Daarmee is Flevoland van de één na laatste plek, die zij in 2018 beklede, af. Flevolanders worden dus steeds sportiever! Daarnaast blijkt dat ‘slechts’ 20% van de Flevolanders lid is van een sportbond. Het aantal sportverenigingen is de afgelopen jaren dan ook met 7% gedaald. Hieruit kan geconcludeerd worden dat de Flevolanders veelal ongebonden sporten en dus ook veel gebruik maken van de Flevolandse openbare ruimte.  

Het totaal aantal sporters is ten opzichte van 2013, in elke leeftijdscategorie van 5 tot en met 80 jaar, toegenomen. Nerdeland en dus ook Flevoland sport steeds meer! De sportfrequentie, dus hoe vaak mensen per maand sporten, is wel licht afgenomen. Nu sporten de Nederlanders gemiddeld negen keer per maand. 

De vijf meest beoefende sporten, waaronder fietsen, hardlopen en zwemmen bieden dan ook genoeg mogelijkheden om in de Flevolandse buitenlucht te beoefenen. Benieuwd naar de rest van de resultaten? Lees dan hier het volledige onderzoek.  

 

Zo sport Flevoland