Nieuws

Zes gouden medailles voor Flevolands topsportpashouder Bret Groot

Tijdens een zomer vol met inlineskaten komen niet alleen de senioren in actie, maar ook de junioren en jeugd. In de rubriek 'Jong en aanstormend' neemt Schaatsen.nl ook de prestaties van die talenten onder de loep. In het artikel van 6 juni uitgebreid aandacht voor het Almeerse talent Bret Groot, die tijdens het NK Inline Skaten maar liefst zes gouden medailles binnenhaalde.

Van de 1000 meter van donderdagmiddag tot en met de puntenkoers op de weg zaterdagavond, Bret Groot maakte tijdens de KPN NK Inlineskaten indruk door iedere afstand te winnen. Met name de manier waarop deed menig toeschouwer versteld staan. 'Wie is toch die Bret Groot?', klonk het keer op keer langs de baan. De hoogste tijd dus voor een nadere kennismaking met dit veertienjarige talent.

Wie het inlineskaten ook bij de jongere categorieën in de gaten houdt, ziet al het hele seizoen de naam van Groot bovenin de uitslagen voorbij komen. Al in de eerste competitiewedstrijd van het seizoen prijkte zijn naam bovenaan het uitslagenformulier. Bij de Europa Cup in Heerde eindigde hij als tweede in het klassement achter de talentvolle Siebe Suttels. Die goede lijn zette hij op de NK in Wervershoof en Medemblik dus voort.

"Ik had het wel een klein beetje verwacht, want bij de landelijke wedstrijden won ik ook. Ik moest het alleen wel waarmaken en dat is gebeurd", vertelt Groot zaterdag nadat hij voor de zoveelste keer gehuldigd is. Om die reden waren er wel wat zenuwen bij het talent uit Almere. "Vooral bij de laatste. Zou het nog wel lukken bij de zesde gouden medaille? Het was best wel spannend', aldus Bret.

Het complete artikel van Schaatsen.nl vind je hier.

Bron: Schaatsen.nl / fotograaf: Hidde Muije

Zes gouden medailles voor Flevolands topsportpashouder Bret Groot