Nieuws

Zeilers met lichamelijke beperking zeilen Markermeer over

Op vrijdag 6 september gaan een drietal zeilers uit het Nederlandse Hansa team het Markermeer over zeilen. Met de Hansa Liberty, een kleine boot van 3,6 meter is een trip van ca. 6 uur een behoorlijke uitdaging. Zij zeilen van Hoorn naar de Bataviahaven in Lelystad waar op dat moment de HISWA te water is en verwachten tussen 14.00 uur en 14.30 uur de haven binnen te lopen. Tijdens de trip zullen zij onder andere begeleid worden door oud-zeezeiler Henk de Velde. Door middel van deze (en andere) actie willen zij geld ophalen voor hun deelname aan het WK Hansa Klasse in Newport Beach California in 2020.

WK Hansa Klasse 2020
Omdat zeilen geen paralympische sport is, is er geen enkele (financiële) ondersteuning vanuit het Watersportverbond. Maar dat houdt de zeilers niet tegen de wereld rond te reizen en de mooiste wedstrijden te zeilen. In oktober 2020 is het WK Hansa Klasse in Newport Beach (Californië). Het plan is om hier met tenminste vijf Nederlandse boten aan de start te liggen. Om dit voor elkaar te krijgen, zijn de deelnemers een sponsorcampagne gestart. Het zeilen over het Markermeer op 6 september is de symbolische start van deze campagne.

Help ons naar de Hansa WK 2020
Om geld in te zamelen voor de reis naar de Verenigde Staten organiseert het zeilteam 6 september een rondvaart op een tjalk vanuit Lelystad langs de Markerwadden om vervolgens de Hansa zeilers het allerlaatste stuk naar Lelystad te vergezellen (ca. 2 - 2,5 uur). De plaatsen op de tjalk verkopen ze voor €250,- per plek. Onder het genot van een hapje en een drankje kan er worden gekeken naar het nieuwe natuurgebied en de binnekomst in de Bataviahaven. Daarnaast organiseren zij verschillende kleine acties op de Hiswa te water.

De sponsorgelden die de zeilers ontvangen, gebruiken ze voor het transport van hun aangepaste boten naar de USA en de reis- en verblijfkosten van zeilers, verzorgers en vrijwilligers. Als tegenprestatie zal u of uw bedrijf als sponsor worden vermeld in alle communicatie over de reis naar het WK.

Wilt u de zeilers op een andere manier ondersteunen dan kan dat via de sponsorpagina.
Voor meer informatie stuur een mail naar hansazeilteam@gmail.com

Zeilers met lichamelijke beperking zeilen Markermeer over