Nieuws

Windfoilopstapdag Almere-Haven

Windfoilen is dé nieuwe hype binnen het windsurfen. De kans is groot dat windfoilen de nieuwe Olympische discipline gaat worden vanaf 2024. Windfoilen lijkt erg op windsurfen, met als groot verschil dat je met windfoilen als het ware boven het water vliegt. Dat komt omdat er onder het windsurfboard een soort vliegtuigvleugels zitten. Om te kunnen windfoilen is veel minder wind nodig dan met gewoon windsurfen. ‘Vliegen’ kan al vanaf een windkrachtje drie.

Windfoilen Nederland uit Almere geeft windfoillessen en verhuurt windfoilmateriaal. Ook is het mogelijk diverse windfoils te testen. Aanvragen kunnen worden gedaan via de website www.windfoilen.nl.

Windfoilopstapdag zaterdag 15 juni, surfstrand Almere Haven

Windfoilen Nederland organiseert samen met Haddock op zaterdag 15 juni de nationale windfoilopstapdag. Voor slechts € 60,- krijgen deelnemers 1,5 uur lang een clinic windfoilen en maken ze gegarandeerd de eerste vliegmeters. Daarnaast zijn de belangrijkste leveranciers van windfoilmateriaal aanwezig met het nieuwste materiaal om uit te proberen. Deze windfoilopstapdag wordt samen met de officiële opening van Haddock aan het surfstrand georganiseerd.

Aanmelden

Geïnteresseerde kunnen zich via de website van Windfoilen Nederland aanmelden om mee te doen aan 1 van de 3 clincs. Vooraf reserveren is noodzakelijk.

www.windfoilen.nl/opstapdag

 

Windfoilopstapdag Almere-Haven