Nieuws

Het grootste wielerpeloton van Nederland: de wielerclubs!

Afgelopen vrijdagavond heeft Fietssport een nieuwe korte film gepresenteerd die je mee laat kijken bij het grootste wielerpeloton van Nederland: de wielerclubs.

Nederland telt honderden van die wielerverenigingen. Samen vormen zij het grootste peloton van ons land. De korte film Welkom op de club geeft met beelden een fraai inkijkje in de wereld van die wielervereniging.

Een ‘peloton’ dat bij je past
De film laat zien dat je geen profcontract of Tour-ambities nodig hebt om mee te kunnen rijden. Voor elk type wielrenner en mountainbiker is er een geschikte vereniging. Je wilt aan je techniek werken? Check! Veel clubs bieden techniektrainingen aan. Op zoek naar een trainingsmaatje? Vind je er. Fietsen met gelijkgestemden? Er zijn tempomakers, mooi-weer-rijders, damespelotons, MTB-afdelingen en trainingsgroepen. Wat jij wilt. Weinig tijd? Fiets mee wanneer het jou uitkomt. Clubs rijden door de week en in het weekend (en nee, je hoeft echt niet elke rit mee).

Vrijblijvend meefietsen
Zelf ervaren hoe het is om bij een wielerclub te fietsen? Bij veel clubs kunnen je vrijblijvend een aantal keer mee te fietsen: welkom op de club! Een compleet overzicht van wielerclubs vind je op Fietssport Clubs.

 

Het grootste wielerpeloton van Nederland: de wielerclubs!