Nieuws

Webinars voor sportclubs

Het zijn geen makkelijke tijden voor sportclubs. Gelukkig bieden alle partijen die deze brief ondertekenen ondersteuning. Maar het is als club niet altijd makkelijk om zelf aan te geven waar de behoefte ligt. Daarom hebben we alvast een aantal cursussen en opleidingen ingepland. Gezien de coronamaatregelen vinden deze voorlopig digitaal plaats. In de loop van dit jaar hopen we ook weer fysieke cursussen en opleidingen in te kunnen plannen.

Er zitten waarschijnlijk veel vrijwilligers en trainers thuis die hun taken op dit moment niet kunnen uitoefenen. Het is moeilijk ze te blijven betrekken bij de club. Breng deze opleidingsmogelijkheden dan ook vooral bij hen onder de aandacht. Ze kunnen hun tijd gebruiken om zich bij te scholen en zo toch actief met de sport bezig te blijven. Hopelijk biedt dit ook weer verbinding met de club.

Webinars

Webinar Communicatie: juist nu! Maar hoe?
Tijdens dit webinar wordt jouw vereniging, samen met een aantal andere verenigingen, concreet op weg geholpen om communicatie optimaal in te zetten in tijden van corona. De webinar bevat vele praktijkgerichte handvatten en voldoende ruimte voor vragen, zodat je na jouw deelname meteen aan de slag kunt voor jouw vereniging.
Datum: maandag 8 maart 2021
Tijd: 19:30 tot 21:00 uur
Inschrijven: klik hier
Meer info: klik hier

Webinar Financieel gezond de crisis door
In deze webinar, onder leiding van gastspreker Peter van Baak (eigenaar SponsorVisie en medeoprichter van AdsToSport), bespreken we hoe je om kunt gaan met de financiële gevolgen van de corona-crisis voor jouw vereniging. Van welke regelingen kun je gebruik maken en welke kansen zijn er om het financiële gat te dichten? Deze webinar is in samenwerking met de Rabobank ontwikkeld.
Datum: dinsdag 2 maart 2021
Tijd: 19:30 tot 21:00 uur
Inschrijven: klik hier
Meer info: klik hier

Webinar 4 inzichten over trainerschap
Structureren, stimuleren, individuele aandacht geven en regie overdragen. Dit zijn vier belangrijke kernkwaliteiten voor trainers en coaches. Tijdens deze scholing krijg je handvatten om je sporters effectiever te begeleiden en een inspirerende, veilige sportomgeving te creëren. Je kunt je eigen functioneren als trainer of coach in korte tijd aanscherpen en verbeteren!
Datum: woensdag 24 februari
Tijd: 19.00 tot 22.00 uur
Inschrijven: klik hier
Meer info over de cursus: klik hier
Achtergrondinformatie: klik hier

Overige ondersteuningsmogelijkheden
Zit jouw vereniging met een uitdaging? Zijn er trainers of andere vrijwilligers die graag een cursus willen volgen? Vanuit het Sportakkoord hebben we ook mogelijkheden om clubs te ondersteunen. Zo is het mogelijk om trainerscursussen gratis of met een kleine eigen bijdrage aan te bieden. Kunnen commissievrijwilligers een cursus volgen over bijvoorbeeld het vinden en binden van vrijwilligers en/of leden. En kunnen we besturen één-op-één begeleiding aanbieden bij een bepaalde uitdaging of een ondersteuningstraject aanbieden om de accommodatie te verduurzamen. Neem dus contact met ons op! Dat kan via de verenigingsondersteuner van jouw gemeente of bond* of direct met ondergetekenden.

Sportakkoorden
Afgelopen jaar heeft elke Flevolandse gemeente een Sportakkoord gesloten. Hopelijk waren jullie hierbij betrokken. Als dat niet zo is, kijk dan eens naar het sportakkoord van jouw gemeente op deze website.

Contact
Zijn er nog vragen, neem dan contact op met de verenigingsondersteuner van jouw gemeente of bond* of met ondergetekenden.

Wolter Bos                                                            Tom Sloetjes
Adviseur lokale sport                                          Adviseur lokale sport
Dronten en Urk                                                     Almere, Lelystad, Noordoostpolder, Zeewolde
E.  wolter.bos@adviseurlokalesport.nl             E.  tom.sloetjes@adviseurlokalesport.nl
M.  06-30530355                                                 M.  06-12758993

* In Flevoland werken de volgende organisaties samen om de clubs zo goed mogelijk te ondersteunen: Meerpaal Dronten, Gemeente Almere, Sportbedrijf Lelystad, Caritas Urk, Carrefour Noordoostpolder, Gemeente Zeewolde, KNVB, KNKV, KNHB, KNLTB, KNGU, JBN, KNZB, NJBB, NOB, NBB, NTTB, NGF, NTFU, Nevobo, Atletiekunie, NL Actief, NOC*NSF,  Rabobank en Sportservice Flevoland.

Webinars voor sportclubs