Nieuws

Veilig Sportklimaat

Veilig Sportklimaat is een belangrijk thema. De laatste tijd komt hier ook steeds meer aandacht voor. We zullen met elkaar in de sportwereld moeten zorgen voor een fijne plek om je sport te kunnen blijven beoefenen. Ook Topsport Flevoland en Sportservice Flevoland werken hier hard aan. 

Vanuit Topsport Flevoland zullen er in het voorjaar van 2022 twee verschillende workshops georganiseerd worden: één voor sporttalenten en één voor ouders van sporttalenten. Samen met hen willen we bespreekbaar en inzichtelijk maken wat ‘grensoverschrijdend gedrag’ is, hoe je dit überhaupt herkent, wanneer een situatie niet oké of grensoverschrijdend is en wat je hieraan kunt doen. Deze workshops organiseren wij in samenwerking met Simone van der Bijl (sportpsycholoog bij Mind For Success) bij het Topsportcentrum Almere en het AKT. Meer informatie volgt in januari 2022. 

Daarnaast zijn we hard bezig met de ontwikkeling van een ‘loket’ voor topsporters, talenten (en ouders van), trainers, coaches en sportaanbieders ten aanzien van een Veilig Sportklimaat. Hierbij werken we ook samen met Mind For Success als onafhankelijke partij en Vertrouwens Contact Persoon (VCP). Wanneer dit ‘loket’ klaar is, zullen we dit uiteraard delen via onze kanalen. 

Tot slot, wil je als sportaanbieder ook meewerken vanuit een Positief Sportklimaat, schrijf je dan in voor de Expertmeeting die in december 2021 gepland gaat worden. Voor meer informatie en datum, houd onze website, mailing en social media kanalen in de gaten. 

Veilig Sportklimaat