Nieuws

Volleybalschool NOP opent binnenkort haar deuren

Op zondag 22 september 2019 opent Volleybalschool Noordoostpolder haar deuren voor alle volleyballers en volleybalsters die technisch, fysiek, motorisch en mentaal beter willen worden.

Volleybalschool Noordoostpolder (VSNOP) biedt extra volleybaltrainingen aan de volleyballende jeugd in de Noordoostpolder en omliggende gemeenten aan. Deze trainingen staan buiten de reguliere trainingen van de clubs. De aangeboden trainingen zijn vooral gericht op de individuele ontwikkeling van de speler/speelster op zowel het technische als fysieke, motorische en mentale vlak. Volleybalschool Noordoostpolder biedt de trainingen aan vanaf CMV-4 Niveau (vanaf ongeveer 8 jaar) tot en met de A leeftijd (18/19 jaar). Dit concept is redelijk uniek en ook de Nevobo (volleybalbond) juicht dit initiatief toe.

De Volleybalschool valt in eerste instantie als een afdeling onder Vovem ’90 uit Emmeloord. In verband met zaalhuur, gebruik materialen enzovoort is dit voor nu de handigste constructie. Voor de rest opereert de volleybalschool vooral zelfstandig.

Het doel van deze trainingen is om de spelers/speelster onder deskundige begeleiding te ontwikkelen op technische, fysieke, motorische en mentale vlakken door middel van 24 extra trainingen op de zondag. De spelers blijven daarnaast gewoon bij de eigen volleybalvereniging trainen en spelen. De trainingen worden verzorgd door ervaren trainers, met minimaal VT3 licentie en (eventueel) geassisteerd door trainers met een relevante sportopleiding.

De 24 trainingen worden gehouden op diverse zondagen tussen september 2019 en juni 2020 (niet in de vakanties) in de Bosbadhal, Boslaan 28 in Emmeloord. De trainingen voor CMV duren 2 uur per keer, die van de A, B en C jeugd 3 uur.

Om de ontwikkeling van de spelers bij te houden, geeft de Volleybalschool twee keer per jaar een rapport over de technische, fysieke, motorische en mentale vaardigheden en ontwikkelingen mee. Ook worden de ouders regelmatig geïnformeerd over de ideeën achter de Volleybalschool en de ontwikkelingen. Aan het eind van het seizoen wordt er een slottoernooi georganiseerd.

Voor meer informatie en aanmelden ga naar volleybalschool-nop.nl.

Volleybalschool NOP opent binnenkort haar deuren