Nieuws

Vier Flevolandse zeilers naar WK Palermo

Van 2 t/m 9 oktober worden in Palermo, Italië, de zesde Hansa Wereldkampioenschappen (WK) zeilen gehouden. De Hansa klasse is een inclusieve en open zeilklasse waarin mensen met en zonder beperking met en tegen elkaar varen.

Het Nederlandse Hansa zeilteam dat dit jaar het Hansa WK gaat varen bestaat uit 3 zeilers in de Hansa 303 eenpersoons, 2 zeilers in de Hansa 303 tweepersoons en 6 zeilers in de Hansa Liberty, waarvan 5 zeilers met elektrische bediening varen. Hierbij heeft de zeiler een joystick waarmee het grootzeil, de fok en het roer aangestuurd kunnen worden. Maar liefst vier Flevolandse zeilers maken deel uit van dit team: Bastiaan Hof, Hanneke Deenen, Vera Voorbach, Wilma van den Broek.

De meeste zeilers van het Nederlandse Hansa zeilteam zijn afhankelijk van een (elektrische) rolstoel. Eenmaal in de boot vallen deze beperkingen echter weg en heeft iedereen te maken met dezelfde wind- en wateromstandigheden. Momenteel hebben zich 115 zeilers vanuit de hele wereld aangemeld voor dit tweejaarlijkse evenement, waarvan dus 11 uit Nederland!

Benieuwd naar hoe de zeilers het doen tijdens dit unieke Wereldkampioenschap: het Hansa WK in Palermo? Kijk dan regelmatig op www.hansaworlds.org of op Facebook.

Vier Flevolandse zeilers naar WK Palermo