Nieuws

Het verduurzamen van uw sportvereniging leidt zeker nu tot mooie besparingen

De afgelopen week is de gestegen gasprijs uitvoerig in de media behandeld. Hierbij is vooral gesproken over de impact voor huishoudens en ondernemers. Deskundigen verwachten dat sportverenigingen de gevolgen van de hoge gas- en elektriciteitsprijzen ook gaan ervaren. Een verdubbeling van de energielasten van sportverenigingen lijkt best reëel. NOC*NSF adviseert sportclubs logischerwijs om het energieverbruik, waar mogelijk, te beperken (NOC*NSF, 2021).

Een andere optie om de energielasten te drukken is door te verduurzamen. Mede door hoge energie- en gasprijzen is de terugverdientijd van duurzame investering een stuk korter. BSC Almere en SV Batavia ’90 hebben al mooie verduurzamingsstappen gemaakt, maar ook Sv Gramsbergen was laatst in het nieuws met hun verduurzamingstraject. Het bedrijf INTU dat destijds als sponsor was benaderd, nam het clubhuis van Sv Gramsbergen (Overijssel) de afgelopen jaren onder handen, waardoor zij nu volledig van het gas af zijn (lees hier verder).

Het is ons ook bekend dat sportverenigingen jaarlijks veel geld uitgeven aan de accommodatie. Aan huur, maar ook aan bijvoorbeeld verlichting en verwarming. Energie Expertisecentrum Flevoland (EEF) en Sportservice Flevoland hebben de handen daarom ineengeslagen om zoveel mogelijk sportverenigingen en bijbehorende accommodaties in de provincie Flevoland te helpen met het verduurzamen van hun accommodatie. Wij kunnen sportverenigingen in samenwerking met NOC*NSF een kosteloos verduurzamingstraject aanbieden. Het traject start met het maken van een energiescan. Op basis van deze scan wordt een verduurzamingsplan gemaakt, die wij samen met de vereniging doorlopen, zodat u weet welke verduurzamingsstappen u op korte-, middellange- en/of lange termijn kan zetten (hier leest u meer over het gratis verduurzamingstraject).

Het verduurzamen van uw sportvereniging leidt zeker nu tot mooie besparingen