Nieuws

Super COOL nu ook in Dronten

De Meerpaal, Triade en Matchpoint zijn gestart met Super Cool Dronten. Dit is een sportproject voor deelnemers met een verstandelijke beperking. „Het doel om plezier te maken en te bewegen is zeker gelukt”, stelt projectleider René Langeslag na de eerste training.

Het sportproject is ontstaan in Almere vanuit het Oranjefonds. Op 1 februari is het in Dronten van start gegaan. Langeslag doet het samen met buurtsportcoach Joppe Ketting. Het project krijgt subsidie tot 1 april volgend jaar, maar de initiatiefnemers hopen er daarna mee door te kunnen gaan.

De wekelijkse trainingen zijn op de donderdagavond om zeven uur. Bij de eerste training waren elf deelnemers en zij begonnen met ‘walking bootcamp’. Het is de bedoeling om elke zes weken een nieuwe sport uit te proberen, ’t liefst in samenwerking met een sportvereniging. Er wordt in ieder geval toegewerkt naar deelname aan de avondvierdaagse.

Meer informatie over Super COOL Dronten vind je op de website www.supercooldronten.nl of stuur een mail naar meedoen@supercooldronten.nl.

Met Dronten is Super COOL nu uitgerold door heel Flevoland! Wil je meer weten over Super COOL? Ga dan naar www.sportenissupercool.nl.

Bron: De Drontenaar

Super COOL nu ook in Dronten