Nieuws

Super COOL! maakt kans op Appeltje van Oranje 2020

Super COOL! uit Almere maakt kans op een Appeltje van Oranje: een prijs die door het Oranje Fonds jaarlijks wordt uitgereikt aan drie sociale projecten die op succesvolle wijze verschillende groepen mensen verbinden en die ervoor zorgen dat mensen weer meedoen in de samenleving. Vanaf vandaag kan er gestemd worden. Er zijn in totaal 38 projecten in de race voor deze prestigieuze prijzen, dus als je de kans om te winnen van Super COOL! wilt vergroten, stem dan nu via stem.oranjefonds.nl/supercool!

Dit jaar is het thema ‘Maatjes ben je samen’. De prijzen staan in het teken van maatjesprojecten. Projecten waarin mensen elkaar vooruithelpen en langere tijd ondersteunen. In ons koninkrijk zijn veel mensen die om uiteenlopende redenen een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Vrijwilligers die hun maatje willen worden en ze willen helpen, zijn daarom onmisbaar.

Gelukkig bestaan er veel projecten die op verschillende vlakken allerlei typen mensen aan elkaar koppelen. Aan mensen die ziek en/of eenzaam zijn of in een isolement zitten, aan mensen die na een ellendige tijd moeite hebben de draad weer op te pakken of die persoonlijke begeleiding nodig hebben om onze taal te leren of hun talent te ontplooien. Deze projecten kenmerken zich doordat beide maatjes elkaars leven verrijken.

Het aantal stemmen dat de kanshebbers krijgen, bepaalt mede wie er doordringen naar de laatste tien nominatieplaatsen. Hieruit kiest de jury uiteindelijk de drie winnaars.

Koningin Máxima
Koningin Máxima reikt in mei 2020 de Appeltjes van Oranje uit aan de drie beste maatjesprojecten. Drie initiatieven die op succesvolle wijze verschillende groepen mensen verbinden of die ervoor zorgen dat mensen weer meedoen in de maatschappij. Alle winnaars van een Appeltje van Oranje krijgen een bronzen beeldje, gemaakt door Prinses Beatrix, en een geldbedrag van 15.000 euro.

Oranje Fonds
Het Oranje Fonds streeft ernaar dat niemand zich buitengesloten voelt en iedereen mee kan doen in de samenleving. Daarom steunt het jaarlijks duizenden projecten die mensen met elkaar verbinden. Die steun bestaat uit geld, aandacht en advies. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Stemmen kan tot 15 januari via stem.oranjefonds.nl/supercool!

Super COOL! maakt kans op Appeltje van Oranje 2020