Nieuws

Steunpakket Corona en sport in Flevoland

2021 wordt voor ons een jaar waarin wij ons voornamelijk richten op het ondersteunen en in stand houden van de Flevolandse sportinfrastructuur. Sportservice Flevoland doet dit de komende twee jaar met het steunpakket ‘’Corona en sport in Flevoland’’. Het steunpakket wordt mogelijk gemaakt door de Provincie Flevoland. Wij zijn zeer content met het feit dat de provincie Flevoland zich op deze wijze inzet voor de sportsector in Flevoland.

Inmiddels krijgen wij al verschillende reacties van voornamelijk sportorganisaties en sportverenigingen die gebruik willen maken van de ondersteuning. De komende weken staan in het teken van het inrichten van alle processen. Dit willen wij graag zorgvuldig doen. Het streven is om begin maart 2021 de fondsen open te stellen en een start te maken met het ondersteuningsprogramma. Het steunpakket heeft als doel om de sportsector in Flevoland te ondersteunen. En, zodra het weer mogelijk is, te zorgen voor een kickstart! Er is € 300.000,- beschikbaar om de sport te ondersteunen.  

Het steunpakket bestaat uit:

  • Stimuleringsfonds voor Sportevenementen in Flevoland
  • Stimuleringsfonds voor Sportaanbieders (verenigingen en commerciele sportaanbieders) gevestigd in Flevoland.
  • Ondersteuningsprogramma gericht op begeleiding en ondersteuning van sportaanbieders en sportevenementenorganisaties. Het ondersteuningsprogramma bestaat uit: inzetten van experts voor een-op-een ondersteuningstrajecten, kennisbijenkomsten/expertmeetings, een campagne’ ’’Flevoland komt weer in beweging’’ en onderzoek (vitaliteitscans verenigingen).

Zodra er meer nieuws is, plaatsen wij dit op de website www.sportflevo.nl/corona en delen dit uiteraard via onze social media kanalen. Volg ons op Facebook, Twitter en LinkedIn

Steunpakket Corona en sport in Flevoland