Nieuws

Start2Bike MTB bij Toerclub Flevoland

Toerclub Flevoland start op zondag 6 juni de cursus Start2Bike MTB. De cursus is bedoeld voor iedereen die wil starten met mountainbiken of die zijn techniek wil verbeteren. In vier trainingen leer je de basisvaardigheden en kun je vol zelfvertrouwen op pad. 

Het fietsen op een MTB maakt en houdt je fit. Door wekelijks te fietsen bouw je conditie op en voel je je fitter. En je bent buiten, bijvoorbeeld op de prachtige MTB-track in Lelystad. Tijdens de Start2Bike trainingen wordt onder professionele begeleiding aandacht besteed aan verschillende fietstechnieken, zodat de deelnemers na vier trainingen de basisvaardigheden onder de knie hebben. De speciaal opgeleide fietssportinstructeurs van Toerclub Flevoland houden ook rekening met een verantwoorde opbouw van de trainingscyclus. Zo kunnen deelnemers stapsgewijs werken aan hun conditie en fitheid.

Onderdelen die tijdens Start2Bike aan bod komen zijn o.a.

  • Afstellen van de fiets
  • Het omgaan met de fiets
  • Remmen en schakelen
  • Informatie over voeding en materialen
  • Voorkomen van blessures
  • Stuurvaardigheid

De trainingen zijn op 6, 13, 20 en 27 juni van 9:30 tot 12:30 uur. Hierbij wordt rekening gehouden met de COVID-19 richtlijnen van de NTFU, NOC*NSF en het RIVM. Na de reeks trainingen kunt u lid worden van Toerclub Flevoland tegen een aantrekkelijke korting, maar dat is niet noodzakelijk voor deelname aan Start2Bike. Voor meer informatie kijk op www.toerclubflevoland.nl.

Start2Bike MTB bij Toerclub Flevoland