Nieuws

Special Olympics Almere kent alleen maar winnaars!

Afgelopen weekend, zaterdag 2 en zondag 3 november zijn met succes de Special Olympics Regionale Spelen in Almere geweest. Ruim 500 sporters met een verstandelijke beperking hadden zich in Topsportcentrum Almere verzameld voor dit sportieve feest dat voor de vierde keer in Almere werd georganiseerd. Zij gingen met elkaar de strijd aan in zeven takken van sport. 

Beide dagen startten met een openingsceremonie. De Special Olympics vlam werd naar binnen gedragen door middel van de Torch Run, waarbij politieagenten de Flame of Hope binnenbachten. Zaterdag opende Gedeputeerde Harold Hofstra de Special Olympics en zondag de wethouder sport van Almere, Julius Lindenberg. Daarnaast gaf Special Olympics ambassadeur en tevens Almeerder, Juan Andres de Koning het startschot met de woorden: ‘Ik wens iedereen een mooie sportieve Special Olympics, waarbij iedereen door zijn inzet uiteindelijk een winnaar is”. De openingsceremonie werd afgesloten met een warming-up door middel van een polonaise onder begeleiding van de Almeerse zanger Danny Lit.

Op zaterdag stonden turnen, hockey, darts en bocce op het programma en op zondag dansen, atletiek en handbal. Dans is een gloednieuwe Special Olympics sport in Nederland en dit was de eerste editie. Er waren zes dansscholen die meededen en wat was het een spektakel! Er is hard gestreden. Alle sporters gingen met een medaille of vaantje op zak en met een (vermoeide) glimlach op hun gezicht naar huis!

Wil je nog even terugkijken naar dit fantastische evenement? Omroep Flevoland heeft een reportage gemaakt. Of bekijk de facebookpagina voor de foto’s: www.facebook.com/SpecialOlympicsAlmere

Special Olympics Almere wordt georganiseerd in samenwerking met gemeente Almere, Sportservice Flevoland, De Schoor, Triade, Super COOL! en Stichting Special Sports & Co.

Special Olympics Almere kent alleen maar winnaars!