Nieuws

Simac Ladies Tour een feest voor Lelystad en Flevoland

Op dinsdag 30 augustus vond in Lelystad de openingsrit van de Simac Ladies Tour plaats. Omroep Flevoland was er uiteraard bij en maakte er een mooi verslag van.

Naast de profwedstrijd waren er meerdere activiteiten voor inwoners van Lelystad en Flevoland. Zo werd er voor de kinderen van vijf Lelystadse basisscholen een Dikke Banden Tour georganiseerd met meer dan 10 fietsactiviteiten. De kinderen konden een beetje proeven van de verschillende onderdelen van de fietssport zoals wielrennen, mountainbiken en BMX’en. Misschien staat er over 10 jaar wel een Lelystadse dame aan de start van de profwedstrijd!

 Ook werden alle Flevolandse ondernemers uitgenodigd voor de Simac Ondernemers Tour. Na een inspirerende lezing van Stef Clement stapte de groep op de fiets om het parcours van de profwedstrijd te rijden en de dames tijdens de tussensprint aan te moedigen. Na terugkomst voegde de groep zich bij de andere aanwezigen in het VIP-dorp, om Lorena Wiebes de sprint te zien winnen voor de muren van Batavia Stad. Kortom, het was een waar feest voor Lelystad en Flevoland!

De hele dag is mooi samengevat in dit filmpje.

Simac Ladies Tour een feest voor Lelystad en Flevoland