Nieuws

Scholieren moutainbiken op de 'bergen' van Lelystad

Lekker crossen op de mountainbike. Bergje op bergje af. 25 enthousiaste scholieren stapten zondag voor het eerst op de mountainbike. Af en toe spannend maar vooral genieten en plezier hebben! De MTB jeugdgroep van Toerclub Flevoland organiseerde zondag 18 april 2021 een kennismaking met het mountainbiken vanuit scholierensport. Na een korte oefening om veilig te leren remmen en schakelen ging de groep naar de crossbaan bij industrieterrein Noordersluis. Onder begeleiding van de jeugdtrainers konden de kinderen zich heerlijk uitleven.

De scholieren zijn van harte welkom om na deze eerste kennismaking een proeftraining mee te doen op een woensdagavond of zondagochtend. Hiervoor moet wel even aangemeld worden. Tijdens de trainingen leren zij op een leuke en veilige manier de vaardigheden van het mountainbiken door vooral gediplomeerde en ervaren MTB-ers. Meestal zijn de ritten over het mooie mountainbikeparcours van Lelystad maar wordt er ook regelmatig buiten Lelystad gereden op andere MTB tracks.

Heb je scholierensport gemist maar lijkt mountainbiken je leuk? Kijk voor meer informatie over mountainbiken op de website: www.toerclubflevoland.nl .

Scholieren moutainbiken op de 'bergen' van Lelystad

Reageer