Nieuws

Veel animo voor eerste Optimist on Tour 2022 in Zeewolde

Water speelt een bijzondere rol in Flevoland. Ontstaan uit water, omringd door water en inmiddels ook een belangrijk element voor sport, recreatie en toerisme. Het is dan ook niet zo gek dat er regelmatig watersportevenementen georganiseerd worden. Van kleinschalige events tot grote zeilevenementen. Tijdens de Dutch Water Week, die van 27 mei tot en met 5 juni plaats gaat vinden, brengt de organisatie alle evenementen in Flevoland die gerelateerd zijn aan water, in één week samen.

Aanloop naar Dutch Water Week
In de aanloop naar de Dutch Water Week organiseerde Watersport Vereniging Zeewolde (WVZ) van 12 t/m 15 april de eerste Optimist On Tour van 2022: hét rondreizend watersportevenement waar kinderen gratis kunnen kennismaken met verschillende vormen van watersport, onder begeleiding van gecertificeerde en enthousiaste instructeurs. Meer dan 600 schoolkinderen hebben 12 t/m 14 april kennis gemaakt met o.a. zeilen, suppen, windsurfen en kanovaren en er waren allemaal leuke activiteiten. Vrijdag 15 april was vrij voor iedereen om mee te doen. “Tijdens de laatste dag wilden we andere watersport gerelateerde verenigingen en bedrijven de mogelijkheid bieden zich te presenteren, waardoor we op 15 april een mooie complete watersportdag hadden”, aldus Randolf Kobus, voorzitter van WVZ. 

Speciale aandacht voor de sporter met een beperking
“Naast de lokale scholen in Zeewolde, hebben we ons ook nadrukkelijk op de sporter met een beperking gericht”, vertelt Randolf. “En dan niet alleen de sporters uit Zeewolde, maar uit heel Flevoland. WVZ heeft een actieve groep zeilers die met aangepaste boten varen en dit hebben we ook nadrukkelijk in de Optimist On Tour geïntegreerd”.

Het evenement is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met het Watersportverbond, de gemeente Zeewolde, buurtsportcoaches en Sportservice Flevoland.  “Met dit evenement geven we het watersporten in Zeewolde en in de regio weer een impuls, wat zonder de bijdrage uit het Corona Steunpakket van de Provincie Flevoland niet mogelijk was geweest.”

Veel animo voor eerste Optimist on Tour 2022 in Zeewolde