Nieuws

Middle Distance terug op programma Challenge Almere-Amsterdam 2021

Feitelijk is de altijd populaire afstand eigenlijk niet weggeweest, maar voor 2020 stond 'de halve' niet op het programma vanwege de komst van de 2020 Almere-Amsterdam Multisport World Championships. Nu het complete WK vanwege het coronavirus met een jaar wordt doorgeschoven naar 3 tot en met 12 september 2021, ziet de organisatie extra ruimte om toch een halve triathlon aan het programma toe te voegen. Deze Middle Distance zal plaatsvinden op vrijdag 10 september 2021.

Grotere vraag
“Vanzelfsprekend zijn we daar enorm blij mee", toont Race Director Richard Belderok zich enthousiast. ,,Al jaren is de Middle Distance een hele populaire afstand en toen we eerder dit jaar lieten weten dat er eenmalig geen halve triathlon zou zijn, bleek de vraag alleen maar groter te worden. Omdat we nu een jaar langer hebben om ons voor te bereiden op de 2021 Almere-Amsterdam Multisport World Championships, hebben we ook een jaar langer om ons voor te bereiden op een extra Middle Distance op het programma. Vandaar ook dat World Triathlon - de internationale triathlonfederatie - heel positief is over deze verrijking van ons programma."

Verschuivingen in het programma
De Middle Distance zal plaatsvinden op vrijdag 10 september 2021. Organisatorisch heeft dat wel de nodige gevolgen. Daarom kiest de organisatie ervoor om het WK Long Distance, het WK Aquabike en de Open Serie Long Distance, die op zaterdag 11 september 2021 zouden plaatsvinden, met een dag te verplaatsen naar zondag 12 september 2021. “Vrijdag 10 september staat dan volledig in het teken van de Middle Distance, terwijl we zaterdag 11 september de tijd hebben om atleten voor de klassieke afstand goed voor te bereiden door middel van atletenbriefings en het inchecken van hun fietsen. Zondag 12 september gaat het dan weer los met onder andere de hoogmis van ons event: het WK over de klassieke afstand."

Inschrijving Middle Distance
Belderok laat weten dat de inschrijving voor de Middle Distance per direct is geopend en via de organisatie verloopt. Er is plek voor 1000 Age Groupers. De race is niet bedoeld voor professionele atleten.

Programma 2021 Almere-Amsterdam Multisport World Championships
Verder verandert er weinig aan het programma van de 2021 Almere-Amsterdam Multisport World Championships:

3 september - openingsceremonie
4 september - WK Sprint Duathlon
5 september - WK Standar Duathlon 
7 september - WK Cross Triathlon 
9 september - WK Aquathlon | Junior Challenge | Family & Business Relay
10 september - Open serie Middle Distance | Senior & No-Limit Challenge
12 september - WK Long Distance | Open serie Long Distance | WK Aquabike


 

Middle Distance terug op programma Challenge Almere-Amsterdam 2021

Reageer