Nieuws

ITU Multisport World Championships 2020

Van 4 t/m 13 september komen de  ITU Multisport World Championships 2020 naar Almere. Negen dagen lang is Almere het decor van maar liefst zes wereldkampioenschappen: Long Distance, Sprint Duathlon, Standard Duathlon, Cross Triathlon, Aquathlon en Aquabike. Ruim een half jaar voordat het WK van start gaat, is de organisatie al volop bezig met de voorbereidingen.

Commercieel directeur van de Challenge Almere -Amsterdam Jort Vlam beschouwt het WK als de bekroning voor alle inspanningen om de Almeerse triathlon weer op de internationale kaart te zetten na een aantal mindere jaren. Het WK heeft wel ingrijpende gevolgen. Zo wordt de organisatie op de voet gevolgd door een internationale jury die alle voorbereidingen nauwkeurig in de gaten houdt. “Je doet geen stap zonder internationale goedkeuring”, aldus Jort Vlam.

Daarnaast zullen er meer dan het ‘normale’ aantal van 700 vrijwilligers nodig zijn. Het evenement beslaat meerdere dagen en dus zijn er meer mensen nodig en ook voor een langere tijd. Toch denkt Jort niet dat dit een probleem zal zijn: “Zo’n groot WK heeft ook een aanzuigende werking omdat veel mensen daar onderdeel van willen zijn”.

Spannend is nog wel de verbouwing van de Esplanade aan het Weerwater, hét middelpunt van de wedstrijden. Maar de gemeente heeft Jort verzekerd dat ze er alles aan doen om ervoor te zorgen dat het WK door kan gaan.

Bron: Omroep Flevoland

ITU Multisport World Championships 2020