Nieuws

Gezonder aanbod sportkantines wordt steeds belangrijker

De horeca is alweer even open (weliswaar tot 22:00 uur) en zoals het er nu naar uit ziet wordt dit vanaf aanstaande vrijdag weer tot 01:00 uur. Dit houdt in dat ook de sportkantines weer open zijn. Zowel sporters en bezoekers kunnen weer genieten van een lekker hapje en drankje! Maar wat eten sporters en bezoekers eigenlijk het liefst en past het aanbod van de sportkantines nog wel bij de huidige wensen?

Onderzoeksbureau Markteffect heeft in opdracht van JOGG onderzoek gedaan naar de wensen en behoeften van consumenten op het gebied van een gezondere sportomgeving. In totaal zijn er 1.005 bezoeker van sportkantines bevraagd. Dit onderzoek toont aan dat zo goed als alle bezoekers van een sportkantine wel iets te eten en/of drinken bestellen. De gemiddelde besteding bedraagt €10,48 en de meest populaire producten zijn warme dranken zoals koffie en thee (59%).

Het onderzoek toont daarnaast aan dat zo goed als alle bezoekers van sportkantines (96%) het belangrijk vinden om gezond te eten en dat maar liefst 77% van de sportparkbezoekers de aanwezigheid van gezondere keuzes (voor kinderen) erg belangrijk vinden. Hieruit kan geconcludeerd worden dat het creëren van een gezonde sportomgeving, en dus ook een gezondere kantine, steeds belangrijker wordt. Bekijk hier de whitepaper voor meer interessante cijfers.

JOGG Teamfit coaches bieden kosteloze ondersteuning bij het gezonder maken van de sportomgeving. Teamfit is de werkwijze waarmee JOGG zich inzet voor een gezondere sportomgeving door onder andere het voedingsaanbod in sportkantines en horeca van sportaccommodaties gezonder te maken. Daarnaast is er aandacht voor een rookvrij sportterrein en verantwoord alcoholgebruik.

Ook aan de slag met JOGG Teamfit? Neem dan snel een kijkje op onze website!

Gezonder aanbod sportkantines wordt steeds belangrijker