Nieuws

G-team korfbalvereniging Emmeloord

Korfbalvereniging Emmeloord heeft al lange tijd een G-team binnen de vereniging. Afgelopen sportverkiezing werd dit team zelfs uitgeroepen tot ‘Uniek sportteam van de Noordoostpolder’. Ruim tien kinderen korfballen met elkaar en worden begeleid door meerdere trainers. Één van deze trainers is Hanneke Bruins. Hanneke is zelf al jaren lid van de korfbalvereniging en is sinds het begin actief betrokken bij het G-team.


Ontstaan
“Het begin van deze groep is ontstaan door een ander lid binnen de vereniging. Toen bleek dat zij ging verhuizen wilde ik dit team graag voorzetten. Het eerste half jaar heb ik meegedraaid met haar omdat verandering qua begeleiding voor deze groep soms lastig is.”
Hanneke geeft aan dat zij in het begin ook moest wennen aan deze groep: “Ik had geen ervaring of achtergrond met deze doelgroep. Ik ben iemand die alles op gevoel doet en dat werkt goed. Momenteel hebben we één begeleider die professionele ervaring heeft met deze doelgroep.”

Motivatie
Hanneke wordt enthousiast als ze verteld over wat het trainen geven aan deze groep zo leuk maakt. “Je krijgt er zoveel energie, plezier en dankbaarheid  voor terug. Als je hun vrolijk hebt gemaakt door een training en je ziet ze daardoor op een andere manier weg gaan, dan word ik daar heel blij van.”
Tevens geeft ze aan dat de acceptatie binnen de groep ook iets is wat deze groep uniek maakt. “Ze accepteren elkaars niveauverschillen en laten elkaar in hun waarde. Ze worden niet boos op elkaar als de ander de bal niet vangt.”

Ook de sportiviteit van dit team is uniek geeft ze aan: “Zo klappen ze voor de tegenstanders als die een goal maken. Maar geven ze het ook eerlijk aan als een bal buiten de lijn is geweest. Deze eerlijkheid en oprechtheid is iets wat ik enorm waardeer.”

Ervaring
De spelers van dit team zijn geïntegreerd binnen de vereniging. Zo nemen ze actief deel aan verenigingsactiviteiten en kijken ze ook bij de andere teams. “We zijn bijvoorbeeld met de hele vereniging naar de korfbalfinale in Ahoy geweest waar ook ons team deel van uit maakte. Maar ook heeft een speler van ons team een bardienst gedraaid. Laatst gingen er zelfs spelers mee naar de uitwedstrijd van het selectieteam.”

Hanneke zet haar werkzaamheden met plezier voort en sluit af met hun motto. “Ons motto is meedoen is belangrijker dan winnen. Je wilt mensen wat uitleggen, maar soms lukt dat gewoon niet. Dat maakt niet uit zolang iedereen maar een lach op zijn of haar gezicht heeft.”

Wil jij als vereniging ook een aanbod opstarten of wil je ondersteuning bij het geven van trainingen voor een speciale groep? Neem dan contact met ons op.

Foto: De Noordoostpolder

G-team korfbalvereniging Emmeloord