Nieuws

Flevoland in beweging!

Een beweegvriendelijke omgeving faciliteert, stimuleert en daagt uit om te bewegen en te sporten. En Flevoland heeft alles! Van fietspaden en wandelroutes tot klimparken en heel veel watersportmogelijkheden. We lichten er een paar uit....

Belevenissenbos Lelystad
Het belevenissenbos in Lelystad is een plek voor jong en oud. Talloze speelplekken, tientallen speelaanleidingen, kilometers aan routes en waterpartijen zorgt dat dit bos een plek is waar een ieder zich vermaakt. Wil je liever mountainbiken, kanoën, geocaching of gewoon lekker uitwaaien? Het kan allemaal op deze 40 hectare aan grond!

Meer info vind je hier.

Route van OERRR - Op avontuur in het Waterloopbos
Deze wandelroute is speciaal gemaakt voor kinderen vanaf 6 jaar. Door middel van leuke weetjes en opdrachten komen ze meer te weten over de natuur en de geschiedenis van het Waterloopbos. In dit groene rijksmonument liggen de schaalmodellen van nog ruim dertig waterwerken verborgen. Nederlandse ingenieurs hebben hier jarenlang allerlei proeven gedaan om zo steeds beter te leren werken met water.

Meer informatie vind je hier.

Calisthenics park Flevoland
Inwoners die willen werken aan hun fitheid en vitaliteit kunnen gebruikmaken van fitparken in de provincie Flevoland. Het bijzondere aan de Fitparken, ook wel Calisthenicspark genoemd, is dat de oefeningen uitgevoerd worden met het eigen lichaamsgewicht. Kracht, uithoudingsvermogen, coördinatie en flexibiliteit worden tegelijk getraind. In Flevoland vind je deze parken in Almere, Biddinghuizen en Dronten. Als je wilt weten waar precies, klik dan hier.

Geocaching op Marker Wadden
Marker Wadden is een echt wandeleiland. Langs een paar kilometer aan wandelpaden ontdek je het gebied en maak je kennis met alle bewoners. Sinds oktober 2020 is er nog een andere manier om het eiland te ontdekken: geocaching. Door het zoeken naar geocaches (schatten) ontdek je de meest bijzondere plekken van het eiland.

Voor meer informatie, klik hier.

MTB Dronten
In deze tijd lekker fietsen?! De mountainbikeroute Roggebotzand heeft alles wat de polder in zich heeft. Het Roggebotzand is het oudste bos van Flevoland, gelegen in de noordoosthoek van de provincie.  De route is erg gevarieerd en voert over graspaden (brandgangen), zandpaden en technische uitdagende singletracks met veel leuke kombochten. De bossen zijn inmiddels dermate volgroeid dat je niet het idee hebt op de zeebodem rond te fietsen. Otters, bevers, reeën, vossen, de ijsvogel en zelfs zeearenden zijn geziene gasten in dit fraaie stukje natuur. In november is de vernieuwde polderbaan een mooie toevoeging geworden. Een echte rockgarden!

Meer informatie over deze en alle andere mtb routes in Flevoland, vind je hier.

Obstacle Parcours & modderglijbaan NETL
Dit bijzondere park prikkelt tot natuurlijk bewegen én ontspannen. In de Wildste Tuin barst het van de mogelijkheden om op een ontspannen manier in beweging te komen of woest met je lijf te keer te gaan. Wandelen, zwemmen, wat aanrommelen in het minituintje, jezelf slopen op het obstacle parcours, de klimduinen tien keer oprennen en alles voordoen aan de kids in de natuurspeeltuin. Pff, niks doen was daarna nog nooit zo lekker.

Meer info vind je hier.

Flevoland in beweging!