Nieuws

Er kan weer 'normaal' gesport worden!

Woensdagavond 24 juni vond de voorlopig laatst geplande persconferentie plaats. Vanaf nu zullen de persconferenties weer alleen wanneer nodig en dus ad hoc plaatsvinden. Deze keer kwam de minister-president met goed nieuws! De versoepelingen zijn, doordat iedereen zich goed aan de regels heeft gehouden, eerder mogelijk dan gedacht. Maar het in acht nemen van de anderhalve meter afstand blijft erg belangrijk.

Het goede nieuws voor de sportsector houdt in dat er vanaf 1 juli weer wedstrijden, toernooien en evenementen, met publiek, toegestaan zijn. Binnen mogen 100 personen bijeenkomen om te kijken, buiten 250. Daarbij moet het publiek wel anderhalve meter afstand houden. Tijdens het sporten hoeft deze regel niet in acht te worden genomen, maar alle sporters boven de 18 moeten zich zowel voor als na het sporten zoveel mogelijk aan de andere halve meter afstand conformeren. Dus we kunnen weer zowel binnen als buiten sporten en sportscholen en zwembaden mogen weer ‘gewoon’ hun deuren openen. En sportevenementen kunnen vanaf 1 juli in principe weer plaatsvinden. 

Al met al had de persconferentie een positieve boodschap. De belangrijkste versoepelingen zijn door de overheid hier samengevat.

Er kan weer 'normaal' gesport worden!