Nieuws

Dutch Water Week 2022 in Flevoland

Van 27 mei tot en met 5 juni vindt in de wateren voor Almere en Lelystad, de Dutch Water Week plaats. In deze week strijden de beste zeilers ter wereld in de World Cup, onderdeel van de Hempel World Cup Series, in tien olympische klassen inclusief het nieuwe kitefoilen en windfoilen. Tegen hetzelfde decor gaan ook Nederlandse en buitenlandse wedstrijdzeilers de strijd aan om het Open Nederlands Kampioenschap.

De kern van het evenement is de Allianz Regatta, maar daaromheen is nog zoveel meer te doen en te zien. Het idee is om alle facetten van de watersport in één week aan het publiek te tonen. Zo zijn er demonstraties van nieuwe watersporten en is er gelegenheid om zelf te sporten als nieuwkomer en als liefhebber.

De organisatie van de Dutch Water Week heeft de ambitie om beurzen en anderen evenementen op en aan het water (b.v. kano/sup-toertochten, motorbootevenementen, kanopolowedstrijden) aan de Dutch Water Week te koppelen, evenals publiekstrekkers in extreme watersporten. Eigenlijk zijn alle evenementen met een link naar water welkom om zich aan de Dutch Water Week te verbinden. Voorbeelden van evenementen die zich al verbonden hebben zijn Optimist on Tour, Floriade en Proef Pampus.

Proef Pampus
Door het aanhaken van Proef Pampus, een meerdaags culinair festival op het eiland voor Amsterdam, krijgt het publiek nu ook de kans de zeilwedstrijden van dichtbij te zien: het eiland Pampus ligt namelijk midden in het wedstrijdgebied van de Allianz Regatta! Kijken én lekker eten, wie wil dat nou niet?

Optimist on Tour
Optimist on Tour is hét rondreizend watersportevenement waar kinderen gratis kunnen kennismaken met de watersport. Onder begeleiding van gecertificeerde en enthousiaste instructeurs varen kinderen hun eerste mijlen in een Optimist en gaan ze kanovaren, suppen of windsurfen. Daarnaast zorgen de aquaroller en het Optimist on Tour Laboratorium, waar kinderen op een speelse manier meer leren over water, voor veel plezier op én naast het water. Zo komen kinderen op een makkelijke, leuke en laagdrempelige manier in aanraking met de watersport! Tijdens de Dutch Water Week komt de XL versie van Optimist on Tour naar Flevoland.

Heb je een evenement dat een link met watersport heeft en wilt u ook deel uitmaken van de Dutch Water Week? Meld je dan nu aan door contact op te nemen met Robbert Bonsink, projectleider Watersport bij Sportservice Flevoland: bonsink@sportflevo.nl.

Meer informatie vind je op de site van de Dutch Water Week.

© Foto Hans Knapper

Dutch Water Week 2022 in Flevoland