Nieuws

De Grote Trap

Fietsend over de Grote Trap leer je Flevoland pas écht kennen. Het slingerende pad brengt u langs prachtige ruigtes, kleurrijke bloemenvelden en typische Flevolandse vergezichten. U fietst tussen grazende koeien en meanderend water vol planten en kleine dieren. Hier ontdekt u de rust en ruimte van het agrarische hart van de polder.

Het licht glooiende fietspad behoort tot het natuurnetwerk van Flevoland. Door de natuurvriendelijke oevers ontstaat een betere overgang tussen land en water. De vele overgangen - van droog naar nat, van hoog naar laag, van zonnig naar schaduwrijk, van begraasd naar ruig, maken het gebied aantrekkelijk voor allerlei diersoorten, zoals padden, kikkers, vlinders, libellen, vleermuizen en vogels als de grauwe klauwier en nachtegaal. Ondiep water, slikveldjes, laaggelegen eilandjes en modderige oevers hebben een hoge ecologische waarde. Kortom; een prachtige fietsroute met robuuste natuur en een groots uitzicht.

De Grote Trap is een gezamenlijk project van provincie FlevolandWaterschap Zuiderzeeland en Het Flevo-Landschap. Het is een fietspad van acht kilometer lang over een natuurstrook tussen de A6 bij Almere en het Horsterwold bij Zeewolde. De Grote Trap is mede mogelijk gemaakt door het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling (ELFPO): Europa investeert in zijn platteland.

De Grote Trap maakt deel uit van een aantal nieuwe fietsroutes met de bekende fietsknooppunten. Deze routes zijn te vinden op Visit Flevoland.

Bron: Het Flevo-Landschap | Foto: Fotostudio Wierd

De Grote Trap