Nieuws

Benelux Tour komt naar Lelystad!

De Benelux Tour (voormalig BinckBank Tour) komt naar Lelystad!  Op dinsdag 31 augustus wordt in en om Lelystad de individuele tijdrit gereden van deze UCI WorldTour ronde. De start zal plaatsvinden naast Batavia Stad Fashion Outlet. Op een parcours van  ruim 11 kilometer halen 168 wielrenners van 23 internationale wielerploegen alles uit de kast om de snelste tijd neer te zetten. De eerste renner start om 11.30 uur. (Het parcours zal eerder afgesloten zijn.)

Het belooft een mooie dag te worden, met veel drukte en gezelligheid. De renners kunnen aangemoedigd worden langs het parcours of vanaf de fietsbruggen. Natuurlijk met 1,5 m afstand.

Voorafgaand aan deze 2e etappe kan de strijd met de elementen worden aangegaan bij twee uitdagende toertochten. Het 'klassieke' parcours op zowel de 30 km als de 100 km, biedt een mix van mooie natuurgebieden, prachtige vergezichten en pittige klimmetjes.

De 30 km route kan getypeerd worden als een ‘Rondje Lelystad’. De route voert de deelnemers vanaf Batavia Stad via onder andere de Oostvaardersdijk richting Lelystad Haven. Vanaf Lelystad Haven gaat het via de Oostvaardersplassen en rustige fietspaden door uitgestrekte bos- en natuurgebieden weer richting Batavia Stad.

De 100 km route kan getypeerd worden als een ‘Rondje Oostelijk Flevoland’. Deelnemers aan de 100 km route volgen de 30 km route en duiken na de Oostvaardersplassen ‘Flevoland’ in. Via onder andere de Knardijk gaat de route over rustige polderwegen richting Biddinghuizen. Vanaf Biddinghuizen gaat het via een twee kilometer lange kasseienstrook in de ‘Hel van het Roggebotbos’ richting Ketelhaven. Na Ketelhaven doemt de Ketelmeerdijk op die via Swifterbant weer richting Batavia Stad gaat. Onderweg zal er ongetwijfeld ook afgerekend moeten worden met de ‘Muur van Woei’. Het is altijd een verrassing waar deze zich zal bevinden…..

Klik hier om aan te melden voor de 30 of 100 km toertocht.

Tekst: Toerclub Flevoland

Benelux Tour komt naar Lelystad!