Nieuw schoolsportproject: Junior Challenge Flevoland Circuit

Op vrijdag 9 september 2016 worden tijdens de Junior Challenge de plannen voor een provinciaal triathloncircuit, het Junior Challenge Flevoland Circuit,  gepresenteerd.

De Scholentriathlon in Almere is door de jaren heen uitgegroeid tot een Nederlands Kampioenschap Scholentriathlon genaamd de  Junior Challenge, met meer dan 600 middelbare scholieren aan de start! Maar ook in andere steden en dorpen in Flevoland vinden steeds meer jeugdtriathlons plaats. 

Al deze organisaties hebben nu de handen inéén geslagen en gaan vanaf 2017 samenwerken in een circuit. Dit betekent dat het voor scholen makkelijker en leuker wordt om mee te doen aan één of meerdere Flevolandse jeugdtriathlons. De finale zal in september 2017 plaatsvinden tijdens de Challenge Almere-Amsterdam, de oudste triathlon van Europa. Daarnaast kan de school zich op de jeugdtriathlon(s) voorbereiden met een speciaal lespakket, clinics op school door een ervaren triathlontrainer en nog veel meer. 

Op vrijdag 9 september 2016 worden de plannen voor het Junior Challenge Flevoland Circuit door Challenge Almere-Amsterdam in samenwerking met Sportservice Flevoland en de andere triathlonorganisaties gepresenteerd. Geïnteresseerde scholen kunnen dan gelijk de sfeer proeven bij  de Junior Challenge die op datzelfde moment plaatsvindt. Daarnaast kunnen zij een kijkje krijgen achter de schermen van een triathlon voor junioren: welke afstanden leggen zij af, welke mate van training moeten scholieren al hebben en hoe pak je als middelbare school de voorbereiding aan om je scholieren klaar te stomen voor een triathlon? 

Heeft uw school interesse? Meldt u zich dan hier aan voor de lancering van dit nieuwe circuit. 

Samengevat:
Datum: vrijdag 9 september 2016
Locatie: Esplanade Almere, VIP-tent Challenge Almere-Amsterdam
Tijd: inloop vanaf 11.00 uur (start Junior Challenge), 13.30 uur start lancering circuit
Aanmelden: klik hier