Nieuw: aparte start voor aangepast sporters bij Zeebodemloop

sportflevo.nl - Zeebodemloop 2017.png

De Zeebodemloop Lelystad biedt dit jaar voor het eerst ook een aparte start voor aangepast sporters. Wanneer je door een handicap niet in staat bent om mee te doen met de reguliere 1 km, 5 km of 10 km dan heb je nu de gelegenheid om mee te doen in een aparte start voor aangepast sporters.

Basisschoolleerlingen tot 14 jaar kunnen meedoen aan de 1 km. Voor alle andere aangepast sporters is er een aparte start om 12.00 uur over een parcours van 4 kilometer dat grotendeels gelijk is aan het al bekende 5 km parcours.  Het parcours is veilig en gaat via een aantal mooie fietspaden van Lelystad. Het parcours gaat ook over twee mooie bruggen, dus houdt rekening met wat klimwerk.

Naast de start voor aangepast sporters en de reguliere 1 km, 5 km en 10 km is er ook een aparte jeugd-, scholen- en bedrijvenloop. Voor alle basisschoolleerlingen is er een 1 km loop waar individueel en gratis aan meegedaan kan worden. Daarnaast is er een speciale scholenloop, waar je als school aan deel kunt nemen. Na afloop kunnen alle leerlingen die hebben deelgenomen, gratis zwemmen in De Koploper, op vertoon van hun startnummer. Bij de bedrijvenloop kunnen bedrijven in teams van minimaal vier en maximaal zeven hardlopers die dezelfde afstand afleggen, deelnemen. Er kan gekozen worden uit 5 of 10 km.

De startplaats van de Zeebodemloop is op het terrein van Sportcentrum De Koploper aan de Badweg in Lelystad. Om het parcours nog veiliger te maken, zijn er dit jaar enkele wijzigingen aangebracht. Zo zijn er minder oversteken met overig verkeer.

Voor vragen of meer informatie, klik hier.