Nederlands Kampioenschap School Flag-Football in Lelystad

sportflevo.nl - Vooraankondiging Battle of Schools-1.png

Op zaterdag 17 juni organiseert Flag-Football.nl in samenwerking met American Football vereniging Lelystad Commanders en de AFBN (American Football Bond Nederland), het Nederlands Kampioenschap School Flag. Dit Nederlands Kampioenschap vindt plaats op sportpark Doggersbank in Lelystad en is de afsluiting van het schoolleague seizoen.

Wat is Flag-Football?
Flag-Football is de non-contact variant van American football. In plaats van shoulderpads en helmen zijn de teams uitgerust met vlaggetjes op de heup. Als een vlaggetje van de heup wordt afgetrokken staat dit gelijk aan een tackle bij American football. Flag-Football is een variant, die vooral door de allerjongste spelers wordt beoefend om de basisregels onder de knie te krijgen. De variant is uitermate populair, omdat deze zo laagdrempelig is en beoefend wordt door zowel jongens als meisjes.

Battle of Schools
Voorafgaand aan het NK vindt op vrijdag 31 maart de finale plaats van The Battle of Schools in Lelystad. The Battle of Schools is een naschoolse sportprogramma bedoeld voor leerlingen op het (regulier) Voortgezet Onderwijs en is gespitst op de sport Flag football. In de Battle of Schools spelen de deelnemende scholenteams onderling tegen elkaar in een competitie vorm met als voornaamste doelen het sportaanbod voor deze doelgroep te vergroten en de bekendheid van American (Flag) football te verbreden binnen Nederland.

Om dit te bereiken krijgen de scholieren professionele begeleiding en worden er clinics, workshops, regionale en interregionale toernooien, lokale (scholen) competities en een landelijk toernooi georganiseerd.

De volgende scholen doen mee aan het Battle of Schools programma in Lelystad:
ISG Arcus
Scholengemeenschap Lelystad
OS de Rietlanden
Groenhorst College

Hoe kun je mee doen?
Het is de bedoeling dat de bovengenoemde scholen introductie lessen ontvangen namens Flag-Football.nl. Daarna kunnen deelnemers zich aanmelden voor het schoolteam.

Meer informatie over het Battle of Schools programma vind je hier.