Nationale Talentdag groot succes

sportflevo.nl - 20171112_111349.jpg

Het NOC*NSF organiseerde zondag 12 november in samenwerking met het Almere Kenniscentrum Talent (AKT) voor de derde keer de NOC*NSF Talentdag, een nationale zoektocht naar sporttalenten. 250 Talenten tussen twaalf en achttien jaar kwamen naar Almere om te laten zien wat ze in huis hebben.

Vaak is het toeval dat een talent op de juiste plaats de juiste mensen tegenkomt en de gelegenheid krijgt om zich te ontplooien. Om dat toeval een handje te helpen organiseert NOC*NSF de Talentdag. Tijdens de verschillende testen werd gekeken naar o.a. spronghoogte, snelheid, armspanwijdte en uithoudingsvermogen. Verder speelt voor verschillende sporten ook de lichaamsbouw een belangrijke rol.

Eerdere edities hebben ruim zeventig talenten opgeleverd die nu in opleidingsprogramma’s van sportbonden zitten. Vorig jaar viel de Flevolandse Kim Kalee op door haar prestatie op de Wattbike. Zij is inmiddels lid van de nationale selectie van het baanwielrennen. Kalee was  met haar coach aanwezig om de sporters aan te moedigen.