Nationale Buitenspeeldag

Nationale Buitenspeeldag

Woensdag 8 juni is het weer zover, de Nationale Buitenspeeldag. Dé middag waarop we vieren wat zo belangrijk is; buitenspelen! 

Door heel het land vinden buitensportactiviteiten plaats. Denk aan klimmen en klauteren, hinkelen op straat, balspellen en nog veel meer activiteiten waarbij je lekker buiten kunt bewegen. Ook in Flevoland is er veel te doen. Zo wordt er in Marknesse onder andere getimmerd, geklommen op een klimwand, geknutseld en zijn er buikglijbanen. In Lelystad worden er verschillende straatspellen georganiseerd, denk aan stoepkrijten, wedstrijdjes op de step en watergevechten. Ook in de gemeenten Dronten en Almere zijn er verschillende activiteiten. 

Kijk op www.buitenspeeldag.nl voor activiteiten bij jou in de buurt. 

Kan je niet wachten en wil je alvast buiten aan de slag?
Leef je dan uit met een populair spel van vroeger: Kaatsballen (ook wel bekend als kaatseballen of kaatsenballen). Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een muur en tennisballen. En neem niet 1, niet 2, maar 3 of zelfs 4 tennisballen mee. Zo kun je het steeds uitdagender maken voor jezelf.

Bij kaatsballen is het idee om de tennisbal tegen de muur te gooien, de bal op de grond te laten stuiteren en deze dan weer te vangen. Maak het moeilijk voor jezelf door tussendoor te klappen in je handen, op verschillende manier te gooien (onderhands, bovenhands, door je benen) of zelfs meer ballen toe te voegen. Kaatsballen doe je alleen, maar je kunt met meerdere vriendjes en vriendinnetjes bij dezelfde muur gaan staan en elkaar uitdagen. Wie houdt het gooien en vangen het langst vol?