Stichting MTB-route 't Urkerbos

Stichting MTB-route 't Urkerbos

MTB-Urk is een mountainbikeroute door het Urkerbos van ruim 8 tot 10 kilometer. De route bestaat nu bijna vier jaar en is nog volop in ontwikkeling. Zo wil de stichting MTB-route 't Urkerbos de route nog uitdagender maken voor de ervaren mountainbiker. 

De mountainbikeroute was net aangelegd toen corona uitbrak, omdat het mogelijk was om buiten activiteiten te ondernemen zorgde dit ervoor dat de route in korte tijd heel populair werd, onder zowel ervaren mountainbikers als beginnende. In de coronaperiode waren er ruim 50 vrijwilligers die mee hielpen om de drukbezochte route goed te onderhouden. Iedere zaterdag stonden deze vrijwilligers klaar.

Nu zijn er nog steeds veel enthousiaste vrijwilligers die ervoor zorgen dat de route goed onderhouden wordt. Sommige gaan vanuit zichzelf kijken langs de route of er nog punten zijn die bijgewerkt moet worden. Hiervoor is het hebben van juist en goed materiaal belangrijk. Dit is dan ook wat de vereniging heeft aangeschaft met behulp van het Steunpakket Corona & Sport.