MTB Jeugdroute tijdens 18e Rabobank Omloop Flevoland

sportflevo.nl - Foto -0003.jpg

Op zaterdag 4 juni  organiseert Toerclub Flevoland voor de 18e keer de Rabo Omloop Flevoland aan de IJsselmeerdijk bij het Houtribhoekstrand in Lelystad. Een groot fietsevenement voor jong en oud. Speciaal voor de jeugd zijn er mountainbikeroutes door modder en over heuveltjes.

Voor de MTB (mountainbike) zijn er afstanden van  55 km, 45 km en speciaal voor de jeugd ook een afstand van 20 km! Voor slechts 1 euro kan jeugd t/m 14 jaar al meedoen. De routes zijn volledig van pijlen voorzien en de 20 km route gaat voornamelijk door het Zuigerplasbos. Deze route is zo samengesteld dat deze voor (jonge) kinderen ook goed te doen is en daar waar het wat moeilijk is (er zitten een paar leuke klimmetjes in), kan er ook gekozen worden voor lopen of iets omrijden.

In het Zuigerplasbos gaat de route langs het bekende Belevenissenbos waar  eventueel van de fiets afgestapt kan worden om te gaan klimmen en klauteren. Hierna kan de route weer vol goede moed vervolgd worden .

Voor alle kinderen is er na afloop limonade bij de inschrijfbalie bij Eetcafé @ the Beach.

De Rabobank Omloop Flevoland is onderdeel van het evenement “Mountaindijkfestival”. Deze wordt voor de 2e keer georganiseerd en is bedoeld om aandacht te vragen voor een uniek project: de realisatie van een leuk en uitdagend stuk MTB route op de dijk. Het eerste gedeelte ligt er al!

Op deze dag is een deel van het strand aan de Houtribhoek ingericht voor allerlei informatie en vertier gericht op de fietser. Zo kan men op een BMX fiets over een zogenaamde “pumptrackbaan” rijden of via een schansje springen op een groot luchtkussen! Er staan verschillende fietshandelaren met diverse soorten fietsen die bekeken, aangeraakt en  uitgeprobeerd mogen worden. Genoeg te zien en te beleven dus!

Voor meer informatie: omloop-flevoland.nl