Mooie resultaten RTC Triathlon en Regiogroep Almere tijdens NK Rotterdam

sportflevo.nl - NK Jeugd en Junioren Triathlon Rotterdam.JPG

Om 12 uur klonk het startschot voor de meisjes jeugd in het Jeugd en Junioren Circuit tijdens het NK in Rotterdam. Tamar Veltman verloor het net in de eindsprint op één seconde en werd tweede na Luna de Bruin. Selina Franken miste het podium en werd 4e voor Merel Veltman die 5e werd. Mila Jonkvorst en Rosalie Schouten werden twaalfde en veertiende van alle 29 meisjes die aan de start stonden.

20 Minuten later was het de beurt aan jongens. Alex van Buttingha Wichers en Maël Plasschaert van de Regiogroep Almere stonden aan de start van het NK jeugd jongens. Ze werden respectievelijk vijfde en zesde in hun categorie. 

Tijdens het NK junioren meisjes heeft het RTC Almere zich van zijn goede kant laten zien. Maar liefst vier meiden eindigden in de top tien: Joyce Caro werd derde, Silke de Wolde vierde, Dirkje Lebouille vijfde en Romy Spoelder achtste. Marit van de Berg die actief is in de Regiogroep Almere werd negende en Robin Deyling, die dit jaar voor het eerst uitkomt als junior, eindigde netjes op een vijftiende plek. 

Joost Friderichs werd 13e bij het NK junioren jongens. Niek Heldoorn werd als titelverdediger weer Nederlands Kampioen op de sprintafstand in een tijd van 00:57:11. Kevin Caro, een atleet uit de Regiogroep Almere, wist als 28ste over de finish te komen.

Boy van West mocht uitkomen als Elite tijdens het NK en werd met een achterstand van ruim 5 minuten 28ste. 

Al met al mooie resultaten vanuit Almere!

Het Regionaal Training Centrum (RTC) Triathlon Almere is een initiatief van de NTB en wordt onder andere ondersteund door de provincie Flevoland, de gemeente Almere en Sportbedrijf Almere. Het doel van het RTC is om jonge triathlontalenten in en om Flevoland te laten ontwikkelen en op te leiden richting de nationale top, om daarna door te stromen naar het Nederlands Training Centrum in Sittard, op weg naar de internationale top.

 

Binnen het RTC Triathlon in Almere zijn in de afgelopen jaren veel ontwikkelingen geweest. Deze hebben geresulteerd in een volwaardig programma voor de drie kernsporten zwemmen, fietsen en lopen. Ook is er nu een weekendprogramma voor talenten in en uit de regio.