Met korting naar congres van NLcoach

Trainers en coaches uit Flevoland kunnen met korting deelnemen aan het Congres ‘Kracht- en Hersteltraining’ van NLcoach in samenwerking met de ALO Amsterdam. Het congres vindt plaats op vrijdag 7 april in Amsterdam van 16.00 – 20.45 uur. Een congres voor trainers en sportcoaches, ongeacht tak van sport en niveau. Ben jij er ook bij?

Inhoud congres:
Kracht- en hersteltraining behoren tot de vaste bestanddelen van de training van zowel individuele sporters als teamsporters. Als trainer-coach is het daarom belangrijk te weten wat je je sporter(s) laat doen en wat daar de fysieke consequenties van zijn. Tijdens dit congres staat kennis halen en delen inclusief de vertaling naar de werksituatie van trainers en coaches centraal.

Plenair
In het plenaire gedeelte komen bondscoach vrouwenbasketbal, Hakim Salem, en de fysieke trainer van toptennisster Kiki Bertens, Errol Esajas aan het woord. Hakim vertelt over hoe kracht- en hersteltraining wordt ingezet bij het Nederlands vrouwenbasketbalteam en wat hij hierin belangrijk vindt. Vervolgens zal Errol je meenemen in zijn filosofie over krachttraining en aangeven hoe hij krachttraining binnen zijn eigen bewegingscentrum (Sport Performance Centrum) inzet.

Workshops
Na het plenaire gedeelte kun je kiezen uit twee van de in totaal zes workshops:

  • Workshop 1: Krachttraining in de praktijk: oefeningen en technieken door Tjalling Knijff (Fysieke trainer CTO Amsterdam)
  • Workshop 2: Beter presteren, sneller herstel; de werking en het gebruik van compressiekousen door Herzog Medical
  • Workshop 3: De praktische inzet van supplementen onder de amateursporter Door Coby Bouwkamp en Mischa Strijder(Plantina)
  • Workshop 4: Krachttraining bij jeugd; the do’s and don’ts door Errol Esajas (Fysieke trainer van toptennisster Kiki Bertens ( en Technisch Directeur SPC Rijnmond)
  • Workshop 5: Herstel middels cryotherapie  door Freezlab
  • Workshop 6: Core Stability Training; een hype of noodzaak? door Jora Wolfgram (bewegingswetenschapper, docente Haagse Academie voor Lichamelijke Opvoeding en FysioVisiq

Bekijk hier de uitgebreide workshopbeschrijvingen en klik hier voor het programma.

Kosten
€ 75 excl. BTW (in plaats van € 115,00 ex. BTW)

Inschrijven
Je kunt je inschrijven door een mail te sturen naar marielle.hoogland@nlcoach.nl o.v.v. aanmelding Congres Kracht- en hersteltraining Sport Flevoland. Graag in de mail je 1e, 2e en reserve voorkeur voor een workshop aangeven. Ook ontvangen we graag de tak van sport waarin je werkzaam bent en  adresgegevens voor de factuur.

Diverse sportbonden kennen licentiepunten toe bij deelname aan het congres: JBN, KNHS, KNSB, KNGU, NBB, Atletiekunie, KNLTB, KNZB en Nevobo.

Voor meer informatie over het congres, klik hier.