Magische grenzen gebroken tijdens CHALLENGEALMERE-AMSTERDAM

sportflevo.nl - Challenge 2017 compilatie.png

Magische grenzen gebroken tijdens CHALLENGEALMERE-AMSTERDAM: Joe Skipper (GBR) en Yvonne van Vlerken (NED) Europees Kampioen op de lange afstand triathlon.

In een enorm spannende wedstrijd heeft Joe Skipper zich op zaterdag 9 september in Almere tijdens de CHALLENGEALMERE-AMSTERDAM gekroond tot Europees Kampioen Long Distance Triathlon. En dat deed de Brit in een geweldige tijd, want hij is onder de magische grens van 8 uur gedoken: 7.59.39. Ook de vrouwenrace ging ontzettend hard en werd gewonnen door de Nederlandse steratlete Yvonne van Vlerken in een nieuw wedstrijdrecord: 8.51.13. De lange afstand triathlon - 3,8km zwemmen, 180km fietsen en 42,2km lopen - werd dit jaar voor de 37e keer in Almere en Flevoland georganiseerd, en is daarmee de één-na-oudste lange afstand triathlon ter wereld. Kijk voor alle uitslagen van het triathlonweekend op www.challenge-almere.com.

NK
Het Nederlands Kampioenschap werd gewonnen door Evert Scheltinga, die vijfde overall werd in een tijd van 8.12.37. Vooraf werd hij gezien als overall podium kandidaat, maar al op de fiets had hij het zwaar. ,,Ik had eigenlijk geen enkel moment goede benen" zegt Scheltinga. ,,Aan de andere kant ben ik wel blij verrast dat ik na het fietsen nog zo goed kon lopen. Maar, die andere vier jongens zijn gewoon sneller." Tweede Nederlander werd Erik-Simon Strijk direct daarachter werd Dirk Wijnalda derde op het NK.

Beste Almeerders
De strijd om beste Almeerder werd bij de mannen gewonnen door Tjardo Visser. Youri Severin gaf de race eerder op, na lek gereden te hebben, en Visser kwam binnen in een prachtige tijd van 8.43.34. Bij de dames was het uiteindelijk Corine Nelen die achter Yvonne van Vlerken en Sarissa de Vries derde werd op het NK. In een tijd van 10.11.05 kroonde ze zichzelf daarnaast tot beste Almeerse.

Middle Distance
Daarnaast stonden er zaterdag ruim 1200 atleten aan de start van de Middle Distance (1,9km zwemmen, 92,5km fietsen en 21,1km lopen). Die wedstrijd werd uiteindelijk bij de mannen gewonnen door Almeerder Milan Brons. Tweede werd Jeppe Hofman uit Denemarken. De Duitser Sven Wies werd derde. Bij de vrouwen was Hanneke de Boer de snelste, de Britse Dione Allen werd tweede, de Nederlandse Jorieke Casteleijn derde.

Challenge4All
Op vrijdag 8 september vond naast de Junior Challenge ook de Challenge4All plaats: een recreatieve triathlon voor zowel senioren (Senior Challenge) als mensen met een verstandelijke beperking (No Limit Challenge). De Challenge4All is dit jaar voor de 5e keer georganiseerd en nog nooit onder deze weersomstandigheden. In totaal hebben 90 senioren en 30 mensen met een beperking, ondanks het vele regenen en de harde wind, de eindstreep weten te halen.

De triathlon bestond uit 20 minuten zwemmen bij Van Rheenen. Vervolgens stapten de deelnemers op de fiets, onder begeleiding van vrijwilligers van de FRTCA, met een verkorte route van 20 – 25 kilometer in verband met de weersomstandigheden. Na de lunch begonnen de deelnemers aan het laatste onderdeel: een wandeling rondom het Weerwater onder leiding van vrijwilligers van TrimSlim. En aan het eind van een mooie dag is daar de finish, deelnemers worden binnengehaald door familie, vrienden en de organisatie. De deelnemers van de Challenge4all zijn trots dat ze de finish gehaald hebben. Op naar 2018!

 

Inschrijven
Atleten kunnen zich nu alweer inschrijven voor de editie van volgend jaar via www.challenge-almere.com.