sportflevo.nl - FOTO SPORTCAFE.jpg

Sportcafé Aangepast Sporten Flevoland

We nodigen u van harte uit voor het Sportcafé Aangepast Sporten Flevoland. Dit sportcafé is het kennis- en netwerkmoment voor iedereen die als, professional, sporter of vrijwilliger te maken heeft met aangepast sporten. Het sportcafé vindt plaats op dinsdagavond 28 november in het Provinciehuis Flevoland.

Met diverse inspirerende en informatieve lezingen hebben wij een mooi programma samengesteld:

Datum: 28 november 2017
Locatie: Provinciehuis Flevoland - Visarenddreef 1, Lelystad

Voor de presentaties, klik hier.

Programma:

19.00   Ontvangst

19.30   Openingswoord Jaap Lodders

19.45   De feiten en cijfers van het Aangepast Sporten – Sam de Vor (NOC*NSF)
Sport en bewegen is niet alleen leuk om te doen, het heeft ook een positieve invloed op de gezondheid, het is goed voor het zelfvertrouwen en sociale contacten. Voor mensen met een beperking is het nog niet vanzelfsprekend om dichtbij huis passend sport- en beweegaanbod te vinden. De sport- en beweegdeelname blijft achter in vergelijking met mensen zonder beperking. Veel partijen werken (regionaal) samen om gehandicaptensport naar een hoger plan te tillen. In deze presentatie komen naast feiten en cijfers ook tools, interventies en praktijkvoorbeelden naar voren.

20.15   Mijn weg naar Aangepast Sporten – Patrick Renkema
In september 2014 raakte Patrick rolstoel gebonden door een eenvoudige meniscusoperatie die niet goed ging. Met een jong gezin, een passie voor sport en genoeg toekomstplannen moest hij het leven onverwacht anders inrichten. Patrick vertelt hoe hij in aanraking kwam met de mogelijkheden van Aangepast Sporten en hoe hij ontdekte dat het sporten hem helpt te laten zien wat hij wél kan.

20.30   Workshop ‘Samen werken aan Aangepast Sporten’ - Guy Steenweg (Windesheim en Teammanager Nederlands team CP voetbal - KNVB)
Het leggen van verbindingen in het Aangepast Sporten is cruciaal: zonder sportaanbod of deelnemers komen we er niet, maar samen kunnen we het wél mogelijk maken. Tijdens deze workshop neemt Guy ons mee op zijn weg naar het mogelijk maken van sport en bewegen voor mensen met een beperking. Hoe maak je het sportaanbod zichtbaar en waarom is dat zo belangrijk?

21.15   Netwerkborrel