sportflevo.nl - Sportcafé Odette van Deudekom.png

Sportcafé Aangepast Sporten

Dinsdagavond 27 november vindt het Sportcafé Aangepast Sporten Flevoland plaats. Dit sportcafé is het kennis- en netwerkmoment voor iedereen die als, professional, sporter of vrijwilliger te maken heeft met aangepast sporten.

Locatie: Provinciehuis FlevolandVisarenddreef 1 in Lelystad. 


Programma

19.00 uur Ontvangst met Aangepast Sporten Experience

19.30 uur Opening door gedeputeerde dhr. De Reus

19.40 uur Presentatie onderzoek Onbeperkt in Beweging 2018 door Eralt Boers
Onbeperkt in beweging in Flevoland is een onderzoek naar de demografische gegevens en sportwensen van mensen met een fysieke en/of verstandelijke beperking. Eralt Boers van Kennispraktijk neemt ons mee in de resultaten van het onderzoek.

20.00 uur Mijn weg naar sport door Jelmar Bos
Omgaan met tegenslagen, dat is waar Jelmar Bos veel mee te maken heeft gehad in zijn sportcarrière. De Paralympisch atleet uit Lelystad is noodgedwongen gestopt met topatletiek in verband met een nieuwe klasse indeling. Jelmar vertelt zijn weg naar sport en hoe hij nu verder gaat. Wist je dat Jelmar maar 2 seconden langzamer is dan Usain Bolt en 1 seconde dan Dafne Schippers?

20.15 uur Pauze

20.30 uur Workshops

  • Workshop 1: Aangepast sporten: wat nu? door  Sybrigje Westerhof 
    De vereniging heeft sportaanbod voor mensen met een beperking, maar wat nu? Waar kan ik leden of vrijwilligers werven? Hoe kan ik het bestuur erbij betrekken? Waar kan ik ondersteuning krijgen? Hoe ga ik als trainer/coach/bestuurder om met de doelgroep? Deze workshop gaat in over het versterken en uitbouwen van het aangepast sportaanbod.
  • Workshop 2: Stay Cool Under Pressure voor trainers en coaches door  Wouter Schols 
    Hoe herken je een situatie vóór die escaleert? En hoe handel je op de juiste manier - zowel verbaal als non-verbaal? In deze sessie krijg je handvatten om sporters effectiever te begeleiden, leer je grenzen te stellen en dreigende situaties bijtijds te herkennen en praktische tools om je eigen emoties te controleren.

21.15 uur Borrel


Voor wie? Iedereen die als, professional, sporter of vrijwilliger te maken heeft met aangepast sporten in Flevoland. Neem voor meer informatie of vragen contact op met Denise Baars baars@sportflevo.nl of telefonisch via 0320 - 25 11 13. 

Direct naar

Contactpersoon

sportflevo.nl - Denise Baars 2017.JPG

Denise Baars

Projectleider