sportflevo.nl - SO Regionale Spelen Almere-103.jpg

Special Olympics Almere

Twee dagen lang strijden 500 sporters met een verstandelijke beperking in acht takken van sport om de winst bij de Special Olympics Regionale Spelen in het Topsportcentrum in Almere. Uniek is dat we het dit jaar organiseren over twee  dagen: zaterdag 2 en zondag 3 november.

Special Olympics is een sporttoernooi voor sporters met een verstandelijke beperking. Dit jaar is het de vierde keer dat de Special Olympics Regionale Spelen in Almere worden gehouden. Op zaterdag staan turnen, hockey, darts en bocce op het programma en op zondag atletiek, zwemmen, handbal en dans. De wedstrijdsporten worden georganiseerd door lokale verenigingen. Naast de wedstrijdsporten worden diverse clinics demonstratiesporten aangeboden. De clinics en demonstratiesporten zijn toegankelijk voor iedereen, ook voor mensen zonder verstandelijke beperking. Iedereen is welkom in het Topsportcentrum om te genieten van de wedstrijden en zelf verschillende sporten uit te proberen! 

Organisatie in handen van 16 partners
De Special Olympics Regionale Spelen in Almere wordt georganiseerd door maar liefst 16 partners die met elkaar de handen bij elkaar steken om het een succesvol evenement te laten zijn. Elke partner doet waar diegene sterk in is: de sporttoernooi wordt georganiseerd door lokale sportverenigingen en de andere partners dragen zorg voor het vlekkeloos verlopen van het evenement. Special Olympics Almere wordt georganiseerd in samenwerking met gemeente Almere, Sportservice Flevoland, De Schoor, Triade, Super COOL! en Stichting Special Sports & Co.

Primeur: aller eerste danswedstrijd Special Olympics in Almere!
Het dansfeest kan beginnen in Almere! Het is de primeur voor Nederland, het is namelijk de eerste keer dat dans een onderdeel is van een Special Olympics wedstrijd. Het bijzondere aan deze wedstrijddag is dat het geen stijldanswedstrijd is, maar dat de deelnemers gaan hiphopdansen, streetdancen, een moderne of misschien zelfs wel klassiek ballet uitvoering gaan doen. Op de dag zelf zal een vakkundige jury, onder leiding van Cor van de Stroet (voormalig juryvoorzitter van Dancing with the Stars), alle dansers gaan indelen in een divisioning, waarop later de finales volgen.

Meer informatie staat op de website: www.sorsalmere.nl

 

 

 

 

 

Direct naar

Contactpersoon

sportflevo.nl - Denise Baars 2017.JPG

Denise Baars

Projectleider