sportflevo.nl - 20181127_193510.jpg

Expertmeetings

Na twee succesvolle expertmeetings voor sportevenementenorganisaties en één voor sporttalenten, organiseert Sportservice Flevoland in samenwerking met onze partners in de Maand van het Aangepast Sporten verschillende expertmeetings. Dit zijn cursussen, lezingen, workshops of bijscholingen. Heeft u interesse? Meld u zich dan aan voor één of meerdere van deze expertmeetings. Let op! Er is bij sommige meetings maar beperkt plaats.

Expertmeeting #5: Trainen en coachen van sporters met een beperking

Structureren, stimuleren, individuele aandacht geven en regie overdragen. Dit zijn vier belangrijke kernkwaliteiten voor trainers en coaches. Tijdens deze scholing krijgt u als trainer/coach handvatten om uw sporters effectiever te begeleiden en een inspirerende, veilige sportomgeving te creëren. U kunt uw eigen functioneren als trainer of coach in korte tijd aanscherpen en verbeteren! Deze expertmeeting wordt verzorgd door Sybrigje Westerhof.

Klik hier voor de uitnodiging
Wanneer: maandag 11 november
Waar: 
Peppelrode, Wilgenlaan 2 Emmeloord
Tijd:
 
19.30 - 21.30 uur

Expermeeting #6: In de praktijk: clinic frame-voetbal 

Kent u frame-voetbal al? Frame-voetbal is een eenvoudige voetbalvorm, waarbij kinderen die gebruik maken van een rollator/looprekje ook kunnen genieten van het voetbalspel. Bij frame-voetbal staan plezier en bewegen centraal. In Lelystad vindt er een clinic frame-voetbal plaats; bent u benieuwd, wilt u meer informatie of meedoen? U bent van harte welkom bij AV Spirit in Lelystad. Deze expertmeeting wordt georganiseerd door AV Spirit Lelystad in samenwerking met de KNVB, afdeling frame-voetbal.

Klik hier voor de uitnodiging
Wanneer: zaterdag 16 november
Waar: 
AV Spirit, Sportparkweg 2 Lelystad
Tijd:
 
11.00 - 12.00 uur

Expertmeeting #7: Op bezoek bij Sportclub Move: een sportvereniging voor mensen met ernstige meervoudige beperking

Sportclub MOVE is in 2018 gestart met het aanbieden van een sportieve vrijetijdsbesteding voor mensen met een ernstig meervoudige beperking (EMB). Plezier in samen sporten en bewegen staat voorop en er wordt gewerkt met kleine groepen van maximaal vijf deelnemers. Tijdens deze expertmeeting gaan we op bezoek bij Sportclub MOVE waar u een presentatie over het initiatief krijgt, een bezoek brengt aan de les en handvatten krijgt over hoe je met mensen met EMB kan sporten. Deze expertmeeting wordt georganiseerd in samenwerking met Sportclub MOVE, welzijnsorganisatie De Schoor en Almere Speciaal.

Klik hier voor de uitnodiging
Wanneer: woensdag 20 november
Waar: SBO Olivijn, Marathonlaan 7 Almere
Tijd: 14.00 - 16.30 uur

Expertmeeting #8: Sportcafé Aangepast sporten in Flevoland op de kaart!

In deze speciale sportcafé bijeenkomst gaan we met elkaar brainstormen over hoe het Aangepast Sporten in Flevoland meer zichtbaar kan zijn en hoe we meer kunnen samenwerken. Het complete programma en de exacte locatie volgen binnenkort.

De sport wordt steeds toegankelijker voor sporters met een beperking. Toch is het beeld (landelijk én provinciaal) nog steeds dat de sport- en beweegdeelname onder mensen met een beperking achterblijft bij reguliere sporters. De komende jaren blijft Aangepast Sporten een speerpunt van het provinciale sportbeleid.

In dit sportcafé bundelen we de krachten en gaan we, onder leiding van sportmarketingbureau Triple Double, op een creatieve manier van gedachten wisselen wat de sport in Flevoland nodig heeft om meer mensen met een beperking aan het sporten te krijgen. Hierbij komen thema’s naar voren als: het bereiken van de doelgroep, samenwerkingen met partijen en de bekendheid van de sportmogelijkheden.

Klik hier voor de uitnodiging
Wanneer: donderdag 28 november
Waar: Provinciehuis, Visarenddreef 1 Lelystad
Tijd: 17.00 - 20.00 uur


Direct naar

Contactpersoon

sportflevo.nl - Denise Baars 2017.JPG

Denise Baars

Projectleider