Overhandiging Olympisch Lespakket

In onze nieuwsbrief van januari hebben wij u laten weten dat wij bezig waren met de ontwikkeling van een Flevolands Olympisch Lespakket. Ondertussen is het eerst lespakket symbolisch overhandigd! Op dinsdag 4 mei kreeg juf Britt van IKC de Regenboog uit Almere het lespakket aangeboden door gedeputeerde sport dhr. Harold Hofstra. Samen met kinderen van de school, nam zij in het stadion van Almere City FC het lespakket in ontvangst. Iedereen mocht met mascotte Ally de aap op de foto en kreeg een leuke goodybag mee naar huis, met onder andere een sleutelhanger, T-shirt en stickers.

Het Flevolands Olympisch Lespakket is een samenwerking tussen Almere City FC, Atletiekunie en Sportservice Flevoland, in opdracht van de Provincie Flevoland. Het pakket bestaat uit theorie en praktijklessen over een gezonde leefstijl, de Olympische/Paralympische Spelen, de Flevolandse sporters die gaan deelnemen, deelgenomen hebben of nog onderweg zijn naar deelname aan de Olympische/Paralympische Spelen, het leven als topsporter, lessen over Almere City FC en lessen om met elkaar in beweging te komen. In het lespakket zijn de lessen van NOC*NSF opgenomen.

Meer dan 90 basisscholen in heel Flevoland hebben een lespakket aangevraagd. Afgelopen en deze week gaan medewerkers van Almere City FC en Sportservice Flevoland op pad om alle lespakketten bij de scholen te bezorgen. In Zeewolde is Zeewolde Atletiek in samenwerking met buurtsportcoaches al begonnen met de Ren, Spring, Gooi lessen van de Atletiekunie uit het lespakket. 59 (!) klassen maken gebruik van deze lessen.

Het lespakket is ook digitaal te vinden en te gebruiken via www.sportflevo.nl/vuurvoorflevoland/olympisch-lespakket. Enkele scholen maken ook nog kans op een bezoek van een topsporter of een speler van Almere City FC. Deze scholen worden binnenkort ge├»nformeerd. Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom de Flevolandse Olympische campagne, volg ons dan met #vuurvoorflevoland op de social media kanalen of neem een kijkje op www.teamflevo.nl.