Lelystadse jeugd maakt kennis met watersport

Vrijdag 3 juni jl. vond de eerste watersportdag plaats voor scholen uit Lelystad. Basisschool de Meander kreeg op recreatieplas het Bovenwater les in zeilen en surfen.

Lelystad is omringd met water en beschikt over vele plassen die geschikt zijn voor allerlei watersportactiviteiten. Daarnaast heeft de stad een grote hoeveelheid havens. Om deze watersportmogelijkheden ook bekend te maken onder de Lelystadse jeugd, worden watersportdagen georganiseerd. Lelystadse basisscholen en middelbare scholen kunnen hieraan deelnemen. Met een aantal klassen gaan de scholen het water op om daar kennis te maken met zeilen, surfen en voor middelbare scholen ook roeien. De kinderen krijgen zo de basis van de sporten onder de knie en kunnen eventueel aan een vervolgcursus deelnemen.

Voor de zomervakantie komen de volgende scholen nog naar het Bovenwater voor een watersportdag: De Tjalk, De Sluis, De Driemaster, De Tjotter, De Watergeus en het Groenhorst College.

De lessen worden aangeboden door een samenwerking tussen Surfschool Paradiso, Watersportvereniging het Bovenwater, Roeivereniging Pontos, Vakgroep Bewegingsonderwijs Lelystad, de gemeente Lelystad en Sportservice Flevoland.