Komende maanden veel evenementen Aangepast Sporten

sportflevo.nl - Grenzeloos actief-2.jpg

In de komende zomermaanden staan er veel activiteiten en evenementen Aangepast Sporten op de kalender in Flevoland:

Zaterdag 3 juni - NSGK RaceRunning Cup
Op zaterdag 3 juni 2017 vindt bij AV Spirit Lelystad  het tweede Nederlands kampioenschap RaceRunning, de NSGK RaceRunning Cup, plaats. Alle atleten vanaf 6 jaar, beginner of gevorderde, met of zonder eigen racerunner, zijn welkom om mee te doen aan de wedstrijden in deze snelst groeiende sport. Wil je niet aan een wedstrijd meedoen maar wel eens een racerunner uitproberen? Dat kan ook tijdens één van de clinics. Er zijn wedstrijden op de 100, 200, 400 en 800 meter. Meer informatie vind je hier.

Zaterdag 10 juni – Special Olympics Nationaal Inline Skate Evenement
Op zaterdag 10 juni organiseert de Almeerse Schaatsvereniging in samenwerking met Special Olympics Nederland en de KNSB het Special Olympics Nationaal inline-skate Evenement. Dit is tevens het 1ste Nederlands Kampioenschap G-inline-skaten. Er wordt gereden volgens de regels van de Special Olympics op de volgende afstanden:  100, 300, 500 en 1.000 meter. De tijdsnelsten per afstand worden tevens gehuldigd tot Nederland Kampioen. Na afloop van de wedstrijden is er in het kader van Play Unified een demonstratie relay met bekende inline-skaters.

Voor meedoen of meer informatie, stuur een mail naar: anton@asv-almere.nl.

Zaterdag 15 juli – No Limit Challenge Urk
Voor het eerst zal er dit jaar op Urk een No Limit Challenge georganiseerd worden. Het idee is hetzelfde als bij de No Limit Challenge in Almere: op een recreatieve manier wordt er gezwommen in een zwembad en gefietst en gewandeld in de omgeving. Tussen het fiets- en wandelonderdeel in is er een pauze waarbij de deelnemers voorzien worden van een lekkere lunch. Klik hier voor de flyer.

Voor meer informatie en aanmelden, neem contact op met eize@caritasurk.nl

Zaterdag 27 augustus – IJsselmeer Challenge Lelystad
Als je van uitdagende fietstochten houdt en anderen ook hun sportactiviteit gunt, is de IJsselmeer Challenge DE toertocht voor 2017! Voor veel Nederlanders is bewegen en sporten de normaalste zaak van de wereld. Helaas is dit niet voor iedereen vanzelfsprekend. De oprichters van NL Tour Rides supporten graag mensen die een extra steuntje nodig hebben, omdat ze door een fysieke beperking moeilijk kunnen sporten. Dit wordt gerealiseerd door Fonds Gehandicaptensport, met behulp van financiële steun. Van breedtesport tot topsport maken zij dromen waar voor mensen met een beperking.

Meer informatie over NL Tour Rides en de IJsselmeer Challenge vind je hier.

Zaterdag 26 augustus – Regionale G-voetbaldag VV Olde Veste
VV Olde Veste organiseert in samenwerking met de KNVB en ING en vanuit Fonds Gehandicaptensport op zaterdag 26 augustus de Regionale G-voetbaldag. Het doel is om kinderen en volwassenen met een beperking op een laagdrempelige en leuke manier kennis te laten maken met G-voetbal. De sportieve dag is gratis toegankelijk en er worden sport- en spelactiviteiten aangeboden voor zowel de beginnende  als de gevorderde voetballers. Voor jong en oud. Iedereen is van harte welkom!

Meer informatie of aanmelden kan via http://www.fondsgehandicaptensport.nl/gvoetbal

Vrijdag 8 september – No Limit Challenge Almere
De No Limit Challenge, speciaal voor mensen met een verstandelijke beperking, vindt plaats tijdens het Challenge Almere-Amsterdam weekend en wel op vrijdag 8 september. Op een recreatieve manier wordt er 20 minuten gezwommen in een zwembad, 25 km gefietst onder en 6,5 km gewandeld. Na ieder onderdeel is er een pauze om even bij te komen en de deelnemers gaan allemaal over de officiële finish van de Challenge Almere-Amsterdam in het stadion. In de zomermaanden kunnen de deelnemers onder leiding van Trim Slim (loopvereniging) en FRTCA (fietsvereniging) trainen voor de No Limit Challenge. Voor meer informatie over de No Limit Challenge kunt u terecht bij Triade door een e-mail te sturen naar Meedoen&Sport@triade-flevoland.nl

Zaterdag 16 september – Sport en Beleef Festival Urk
In verband met het weer is het Sport en Beleef Festival Urk verplaatst van zaterdag 1 juli naar zaterdag 16 september. Beleef, doe mee, geniet, kijk, ervaar, samen plezier en voor iedereen. Daar draait het om tijdens het Sport en Beleef Festival op zaterdag 1 juli op Urk. Lucky Wheels is aanwezig met rolstoelbasketbal, er wordt gevoetbald, er is een waterstormbaan, zeskampen, springkussens en nog veel meer. Een kleine sfeerimpressie van vorig jaar:

Voor meer informatie, klik hier.

Zaterdag 4 en zondag 5 november - Special Olympics Regionale Spelen Almere
Het eerste weekend van november is het zover! De Special Olympics Regionale Spelen komen naar het Topsportcentrum in Almere. Dit jaar wordt het nog groter: het evenement is namelijk verspreid over twee dagen met verschillende wedstrijden en clinics. De Regionale Spelen zijn voor Flevoland de aftrap voor de Maand van het Aangepast Sporten. De hele maand november is er aandacht voor sporten en bewegen voor mensen met een beperking of chronische ziekte.