Nieuwe kernsporten

Flevoland heeft een uniek landschap. Open vlaktes, tulpenvelden, prachtige bossen en weidse natuurgebieden zoals de Oostvaardersplassen. Er is geen mooiere manier om dit landschap te verkennen dan lopend en/of op de fiets. Dat is ook het doel van het kernsportbeleid van de provincie Flevoland: meer Flevolanders in beweging brengen en meer mensen naar Flevoland trekken om ze te laten ervaren hoe mooi onze provincie is. In de geactualiseerde sportnota van de provincie Flevoland heeft de provincie naast de bestaande kernsporten watersport en triathlon, twee nieuwe pilot kernsporten vastgesteld: hardlopen en sportief fietsen (mountainbiken en racefietsen).

Wij zijn gestart met deze twee pilot kernsporten door het opzetten van een platform waarin organisaties en verenigingen met elkaar in overleg gaan en op verschillende vlakken gaan samenwerken. Een eerste bijeenkomst met alle fietspartners heeft inmiddels plaatsgevonden. Met de partners zijn al meerdere kansen en doelstellingen besproken, die de komende periode verder uitgewerkt worden. In dit platform nemen vertegenwoordigers deel van de Flevolandse fietsverenigingen, evenementorganisaties, NTFU, KNWU en de Provincie Flevoland. 

De eerste bijeenkomst met de hardlooppartners staat gepland voor begin 2020.

Flevolandse fietsroutes

Flevoland ontdekken met de fiets. Onze provincie is ideaal voor recreatieve én fanatieke fietsers. Het vlakke landschap afwisselend met natuurgebieden vol bossen, biedt talloze bijzondere fietsroutes. Fiets door de bossen of voel de frisse wind in je rug op een van de dijken langs het water.

Flevolandse fietsroutes
© Jeannette vd Linde
Flevolandse mountainbikeroutes

Flevoland heeft een uitgebreid netwerk van bewegwijzerde mountainbikeroutes. Verschillend van afstand en gebied. Deze routes zijn onderling te verbinden waardoor routes langer en/of uitdagender gemaakt kunnen worden. Kortom, er is voor ieder wat wils.

Flevolandse Mountainbikeroutes
© Mountainbike & More