KeepFit Urk

Veel beweegaanbod voor jongeren op Urk 

We spreken met Herma Radewalt, eigenaresse van KeepFit Urk. Al 30 jaar is deze sportschool een begrip op Urk met een gevarieerd aanbod. Van outdoor bootcamp lessen tot streetdance en complete fitness trainingen.

“Het is heel fijn dat we een bedrag uit het Stimuleringsfonds voor sportaanbieders uit het Steunpakket Corona en sport hebben gekregen. We vinden het belangrijk om vooral de jongeren op Urk aan het bewegen te krijgen. En dat hebben we gedaan door met het geld 3 projecten op te starten. Alle duren 10 weken”, vertelt de zeer bevlogen Herma. “We hebben het geld gebruikt om de nieuwe projecten op te starten, een flyer te maken en het Berechja College te bezoeken om te vertellen over ons aanbod.”

Eén daarvan is de cursus: Fitness to Start. In 10 weken leer je de basisbeginselen van fitness. Onder andere wat een juiste warming up is, krachttraining en een full body aanpak. De tweede lessenreeks is gevarieerd in aanpak: bij Healthy Lifestyle doe je elke week iets anders. Boksen, steps, fitness, en tevens krijg je informatieve tips en tricks over een gezonde levensstijl. Het laatste is de dansgroep Streetdance. Hierin word je klaargestoomd om in te stromen in de reguliere lessen. 

Herma vertelt verder: “bij de Fitness to Start hebben we een leuke groep meiden en jongens in de leeftijd van 12 tot 15 jaar. Na deze cursus kunnen ze zelf verder of het nog een keer doen. Begin maart was de voorronde NNKS (Noord Nederlands Kampioenschap Streetdance) en daar hebben onze groep aan meegedaan. Twee groepen hebben de eerste prijs behaald. 

Vaak hebben jongeren het idee: die groepen kunnen al zoveel en ik moet nog beginnen. Daar is juist die start-up cursus voor. Dan kunnen ze zo instromen in de huidige groepen.”

Al 25 jaar geeft Herma met veel enthousiasme sportlessen. Haar middag start die dag met streetdancelessen voor de jeugd, daarna buik-billen-benen lessen, een Variafitles en het eindigt met een groep 55-ers die aan Leeffit doen. Tijdens de lockdown heeft KeepFit Urk niet stil gezeten. “Toen we nog met 2 man bij elkaar mochten zijn buiten, hebben we allerlei locaties uitgezet door heel Urk. Per locatie lag een geplastificeerd blad met oefeningen en in 2-tallen gingen ze van plek naar plek.”

Aan de inzet van de KeepFit Urk ligt het niet, er is voor ieder wat wils. Kijk op: https://keepfiturk.nl/