Scholieren én leerkrachten strijden in triatlon juniorencircuit

sportflevo.nl - Scholieren Zeewolde.jpg

Misschien wel het sportiefste weekend van Zeewolde, met op zaterdag 24 juni de Zeewolde Endurance triatlon en zondag 25 juni de 10 Engelse Mijl, wordt vrijdag 23 juni afgetrapt met alweer de derde editie van de Junior Challenge Zeewolde. Scholieren én leraren leggen individueel of als team 250 meter zwemmen, 10 kilometer fietsen en 2,6 kilometer hardlopen af. Een pittige, maar onvergetelijke uitdaging!

De Junior Challenge start vrijdagmiddag om 16.00 uur en vindt plaats op hetzelfde parcours waar zaterdag ook de 'grote triatlon' wordt gehouden. Natuurlijk zorgt dat altijd voor een extra stukje beleving bij de scholieren. De Junior Challenge Zeewolde is bedoeld voor jongens en meisjes vanaf twaalf jaar en wordt georganiseerd door Stichting Zeewolde Endurance, AZ Zeewolde en Landstede Sport en Bewegen.

Aftrap Junior Challenge Flevoland
De Junior Challenge Zeewolde is meteen ook de aftrap voor de Junior Challenge Flevoland: een triatloncircuit voor junioren dat wordt georganiseerd door diverse Flevolandse triatlonorganisaties en Sportservice Flevoland. Na de Junior Challenge Zeewolde volgen de Junior Challenge Urk (14 juli), Junior Challenge Noordoostpolder (27 augustus) en Junior Challenge Almere-Amsterdam (8 september). Per wedstrijd worden alle uitslagen in een klassement verwerkt. Na vier wedstrijden wordt een eindklassement opgesteld en wordt de winnende school van het officieuze NK Scholentriatlon bepaald. Daarover meer informatie op de website van Junior Challenge Flevoland.

Inschrijven
Inschrijven voor de Junior Challenge Zeewolde kan nog steeds. Tot en met 21 juni is voorinschrijving mogelijk via de website van Zeewolde Endurance. Na-inschrijving op de wedstrijddag is, onder voorbehoud van beschikbaarheid, ook mogelijk. Van deelnemende scholieren wordt verwacht dat ze kunnen zwemmen en dat ze zelf voor kleding, een goede fiets (hoeft geen racefiets te zijn) en bij voorkeur ook een helm zorgen. Eventueel is er een beperkte hoeveelheid leenhelmen beschikbaar.