Internationaal handboogtoernooi voor aangepast sporters (DPAT)


Het Dutch Para Archery Tournament, oftewel DPAT, is vorig jaar voor de eerste keer gehouden en begon als een 5-landen toernooi. Paraschutters en bondscoaches misten in Europa een betaalbaar toernooi waar zij zich konden meten met de wereldtop. Met het idee om voor dat probleem een oplossing te vinden hebben een aantal mensen de koppen bij elkaar gestoken en een stichting opgericht: DPAT.

Deze stichting maakt dankbaar gebruik van het terrein en de expertise aanwezig bij Handboogschutterij Almere. Het idee was klein te beginnen en langzaam te groeien tot een volwaardig toernooi met internationale ambities. Maar na een succesvol toernooi in 2014 met 30 schutters is het dit jaar al uitgegroeid tot een door World Archery erkend “World Ranking Event” en hebben meer dan 119 schutters uit 23 landen zich ingeschreven!

Dankzij de fantastische locatie, de goede bereikbaarheid van Almere, de aanwezigheid van hotels, een vrijwilligersorganisatie van 50 man afkomstig uit heel Nederland en een groep sponsors gaat het lukken om met een relatief beperkt budget een hoogstaand internationaal toernooi neer te zetten!