Inspiratiesessie Gezonde Werkvloer


Op donderdag 15 november van 14.30 - 17.00 uur organiseert Sportservice Flevoland in samenwerking met de Rabobank Flevoland en JOGG-Gemeenten Lelystad en Dronten een inspiratiesessie: Gezonde Werkvloer

Wilt u zich inzetten voor de vitaliteit van uw medewerkers/collega’s? Vitale werknemers zijn energiek, goed inzetbaar en over het algemeen minder ziek. Gunstig voor werkgever én werknemer. Of het nu gaat om de meer zittende beroepen, zoals in de transportsector of zakelijke dienstverlening of de meer fysieke beroepen zoals in de bouw, zorg of schoonmaak. Het loont om te investeren in een gezonde leefstijl.

Maar waar begint u? En hoe doet u dat zonder dat uw medewerkers het als bemoeizuchtig ervaren? Tijdens de bijeenkomst gaan we in op deze vragen. Tijdens de inspiratiesessie vertellen Flevolandse bedrijven hoe zij met vitaliteit aan de slag zijn gegaan, over wat werkt en wat soms ook lastiger is. Daarnaast zijn er netwerkmomenten waarop u kennis en ervaringen met andere bedrijven uit kunt wisselen.

De inspiratiesessie vindt plaats bij Rabobank Flevoland, het Ravelijn 50 in Lelystad. 


Programma

  • 14.30 uur Ontvangst/inloop
  • 15.00 uur Korte toelichting programma, over de Gezonde Werkvloer en JOGG door dagvoorzitter.
  • 15.10 uur Opening en welkomstwoord door Elly van Wageningen, wethouder Gezondheid van Gemeente Lelystad en Stefan Lohuis, directeur Bedrijven Rabobank Flevoland.
  • 15.20 uur Herre Zonderland over vitaliteit op de werkvloer; wat kunnen we leren van de topsport, over presteren, het nemen van rust, goede voeding en balansHerre neemt u mee in een boeiend verhaal vanuit zijn eigen ervaring. 
  • 15.50 uur Praktijkvoorbeeld: Rabobank, PON, Farm Dairy. Daarnaast is de Lelystadse Boer aanwezig: een samenwerkingsverband van 70 boeren die oa kantoorfruit en snacks leveren. 
  • 16.10 uur Break-out sessie: De vloer op! Aanwezigen gaan onder leiding van een gespreksleider kort met elkaar aan statafels in gesprek. Wat vind je belangrijk? Wat is er nodig, wat gaat goed en wat is lastig?
  • 16.40 uur Plenaire terugkoppeling break-out: ik ga morgen aan de slag met…
  • 17.00 uur Conclusies en hoe verder met de gezonde werkvloer in Flevoland
  • Afsluitende netwerkborrel

Toelichting thema's

Gezond gedrag
Vitaal gedrag bestaat uit meerdere onderdelen. Gezonde voeding en voldoende bewegen zijn onderwerpen waar mensen snel aan denken. En een bedrijf kan ook veel doen om dat te stimuleren. Maar vitaliteit gaat verder dan dat. Wat is een gezonde werk/privé verhouding? Hoe blijven mensen uitgedaagd op het werk? En de laatste jaren blijkt dat voldoende slaap ook van essentieel belang is voor een vitale medewerker. Tijdens de inspiratiesessie gaan we verder op deze onderwerpen in en geven we goede voorbeelden van manieren om gezond gedrag te bevorderen. 

Rabobank, PON, Farm Dairy en Lelystadse Boer
Drie Flevolandse bedrijven zullen tijdens het plenaire deel vertellen over hun aanpak. De Rabobank Flevoland uit Lelystad, Dronten en Zeewolde, PON uit Almere en Farm Dairy. Daarnaast is de Lelystadse Boer aanwezig. Dit samenwerkingsverband van 70 boeren die o.a. kantoorfruit en snacks leveren. Daarnaast treft u natuurlijk nog veel meer bedrijven op deze bijeenkomst met wie u tijdens het informele deel kennis en ervaringen uit kunt wisselen. 

Herre Zonderland
Speciale gast tijdens deze bijeenkomst is Herre Zonderland. Hij zal u meenemen in een boeiend verhaal vanuit zijn eigen ervaring. Herre was in zijn lichting één van Nederlands grootste talenten op turngebied en momenteel zet hij zich in als trainer en spreker om bewustwording te creëren op het gebied van vitaliteit en een gezonde leefstijl. Hij maakt de verbinding vanuit de topsport naar de werkvloer. Over energiemanagement: fysieke, mentale en emotionele vitaliteit. 


Over Flevoland en een gezonde leefstijl
Het realiseren van een gezonde omgeving waar structureel aandacht is voor een gezonde leefstijl. Dat is waar Flevoland voor staat! Almere, Dronten en Lelystad zijn JOGG-gemeenten, en dat betekent dat zij actief beleid voeren om mensen en organisaties lokaal met elkaar te verbinden in de wijk, op de sportvereniging, op school, én op het werk. De gemeente Noordoostpolder staat op het punt zich ook aan te sluiten.


Voor wie? Management, HR, P&O, preventiemedewerkers en andere geïnteresseerden uit de publieke, private en maatschappelijke sector in Flevoland. Deelname is kosteloos. Voor meer informatie of vragen kunt u contact opnemen met Tom Sloetjes, sloetjes@sportflevo.nl of telefonisch via 0320 - 25 11 13.